Annonce
Midtsyd

Hjemmeskole

Johannes Engholm Gjesing, sognepræst i Gram og Fole Kirker, er ugens klummeskribent. Arkvifoto Thomas Holl
Annonce

”No problemos”, tænkte jeg, da det stod klart, at børnene på grund af Coronavirus skulle undervises hjemme. I sin tid var jeg nemlig en ørn til matematik og algebra. I mange år var det ligefrem planen, at jeg skulle være ingeniør.

I præstegården kan vi ud over en hund mønstre fem børn. Lærerne på Gram Skole havde med imponerende hast lavet undervisningsplaner. Uden de store problemer loggede børnene på deres skolecomputer og gik i gang. Imponerende – jeg kan stadig ikke finde rundt i min e-boks.

Børnene havde tilsyneladende ikke brug for min hjælp. Det ærgrede mig. Jeg havde set frem til at blive bekræftiget i, at børn nu til dags intet kan. Og så kunne jeg jo brillere og vise dem, hvordan man finder nulpunkter og toppunktet på en parabel – og som en festlig afslutning afstemme en redoxligning. Ikke at jeg nogensinde har brugt det til noget, men det siger sikkert mere om mig!

Endelig kom der et barn for at søge visdom hos oraklet. En ligning skulle reduceres: a-3(2b-7)+4

Hvor nemt! Med liden skjult arrogance sagde jeg: ”Du skal bare gange ind i parentesen, og så er det en minusparentes, og så skal man vende fortegnet, eller hvordan filan… - øhh..” Det blev en pinagtig affære, hvor syv gav ni, og jeg endte med at snerre af barnet og påstå, at matematikkens regler tilsyneladende har ændret sig.

De andre fag gik det ikke bedre med. I hjemmekundskab blev jeg belært om, at det ikke hedder hasselbagte kartofler – men hasselback kartofler. Senere fik jeg at vide, at Peter Plys i virkeligheden er en pige, Winnie The Pooh! Hvad? Langsomt gik det op for mig, hvad problemet var. Den Danske Folkeskole er simpelthen en katastrofe – den lærer børnene så meget, at det nedbryder forældrenes selvværd. Et er i hvert fald sikkert: Det er en fed løgn, hvis man påstår, at børnene kunne mere i gamle dage.

Med hensyn til hjemmeundervisningen må jeg se mig tabt. Den danske lærerstand klarer det bedre end mig – selv gennem en computer. Nu forsøger jeg at lære hunden at gå i snor – det går heller ikke for godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Jels: Vikingerne glæder sig til sommer

Midtsyd

Klumme: Glæde

Midtsyd

Gaming: I Fole er de vilde med eSport

Midtsyd

Gram: Rema 1000 åbner torsdag

Midtsyd

Julen synges ind på Gram Slot

Midtsyd

Gram: 50 mindedes de faldne i krigen

Midtsyd

Klumme: Cirkus er rejst

Annonce