Annonce
Midtsyd

Hobbyen har grebet om sig: Kaj har godt gang i chilibiksen i Bevtoft

Kaj Mikkelsen fra Bevtoft har altid været fascineret af chilikrydderiet og begyndte for nogle år siden selv at dyrke det i det små i sit hus på Galstedvej. Foto: Thomas Holl
Det begyndte i det små, men dyrkningen af chili er med tiden kommet til at fylde en hel del for Kaj Mikkelsen fra Bevtoft. Og han vil gerne udvide Bevtoft Chili Bix endnu mere.
Annonce

Bevtoft: For mange er det sikkert svært at forestille sig et køkken uden chili.

Sådan er det i hvert fald for 58-årige Kaj Mikkelsen fra Bevtoft. Han har altid været fascineret af det populære krydderi og begyndte for nogle år siden selv at dyrke chili i det små i sit hus på Galstedvej.

- Jeg fik fat i nogle planter, og de stod så og groede i min havestue. Det udviklede sig langsomt til, at jeg for to år siden byggede et væksthus på 15 kvadratmeter, hvor jeg havde godt 100 planter og 10 forskellige chilisorter, og samtidig begyndte jeg at sælge planter og frugter fra en lille bod ud til vejen. Det gør jeg stadig under navnet Bevtoft Chili Bix, og rygtet må have spredt sig, for der kommer tit folk fra Haderslev, Agerskov, Aabenraa, Gram og her fra Bevtoft for at købe, fortæller Kaj Mikkelsen.

Kaj Mikkelsen udvidede i foråret sine chili-aktiviteter med et 32 kvadratmeter stort drivhus, hvor han har godt 20 forskellige slags chilier. Foto: Thomas Holl

I foråret udvidede han så igen, da han byggede et drivhus på 32 kvadratmeter i sin have.

- Her har jeg omkring 20 forskellige slags chilier. Der er både milde og stærke chilier og dem midt imellem, siger han.

Annonce

En god skilling

Kaj Mikkelsen stammer fra Skanderborg, men flyttede i 1984 til Bevtoft, hvor han har boet siden. Tidligere var han i en årrække ansat på produktions- og handelsvirksomheden Abena i Aabenraa, men siden 2011 har han været førtidspensionist.


- Jeg tjener da en god skilling på mine chilier, så jeg tillader mig at nyde en god flaske rødvin indimellem.

Kaj Mikkelsen, Bevtoft


Han har dermed god tid til at pusle om chilierne, og han er slet ikke færdig endnu. Sidste år havde han 37 planter, men i år er tallet 250, og han ender formentlig på 75 kilo chilier.

Og mens coronaen har gjort livet mere besværligt mange andre steder, gælder det ikke hos Kaj Mikkelsen, som i år har solgt mange planter.

Kaj Mikkelsen i sit rette element ved chiliplanterne. Foto: Thomas Holl

- Jeg tjener da en god skilling på mine chilier, så jeg tillader mig at nyde en god flaske rødvin indimellem. Jeg har faktisk også kunnet bygge mit drivhus for nogle af de penge, jeg har tjent på min hobby, siger han.

Kaj Mikkelsen har desuden forsøgt at afsætte sine chilier til nogle få supermarkeder, men uden held.

- De har valgt at bruge deres frugt og grønt-leverandører. Det er da helt fint, men det betyder også bare, at kunderne ikke får så meget at vælge imellem. Dermed går de glip af mange forskellige slags chilier og gode smage, mener Kaj Mikkelsen.

Annonce

Doseringen er vigtig

I Danmark er entertaineren Claus Pilgaard især kendt for sine chilismagninger i TV og på internettet, hvor han under navnet Chili Klaus ofte inviterer kendte mennesker til at prøvesmage. Det er Kaj Mikkelsen ikke ubetinget begejstret for.

- Det er da meget sjovt at se de videoer, men de giver måske også et indtryk af, at chili kun er et stærkt krydderi. Men det kan altså bruges til rigtig mange ting. Det kommer helt an på, hvordan man doserer, siger chili-entusiasten, som i øvrigt går med flere planer om at udvide biksen.

- Til næste år vil jeg gerne bygge et drivhus på 50 kvadratmeter, hvor jeg så også vil sælge tomatplanter. Men om det bliver til noget, må tiden vise, siger Kaj Mikkelsen, som i øvrigt også har ovntørret chili og chilifrø i sortimentet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtsyd

Nye medlemmer i Rotary Toftlund

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Teater i Toftlund: "Det ensomme hjerte"

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Annonce