Annonce
Midtsyd

Hold farten

Annelie Gehrke Hansen, forfatter og folkeskolelærer, er ugens klummeskriver. Privatfoto
Annonce

Jeg kom for nylig kørende på en sønderjysk landevej med bilradioen på fuld skrue, da en modkørende bilist elskværdigt blinkede gentagne gange mod mig. Tilsyneladende ville vedkommende, som en venlig gestus, advare mig om en forestående fartkontrol.

Jeg tjekkede straks speedometeret og kunne heldigvis konstatere, at jeg ville slippe helskindet forbi, uden at der var behov for at lette foden fra speederen.

Et par kilometer tidligere var jeg blevet overhalet af en anden bilist, som jeg vurderede nok havde en noget tungere fod. En, som måske kunne risikere en forevigelse af hans eller hendes køretur i e-boksen efterfølgende.

Øv for det! Eller …

De næste par kilometer var en lang lige strækning med skovstykker på begge sider. Ikke en bil i nærmeste omkreds og et meget fristende stykke at lade hjulene trille stærkere end tilladt. Men her havde den parkerede fotovogn alligevel haft en rigtig fornuftig effekt. Speedometeret blev nemlig på de 80!

Og sikket held for det - og for fornuften i det hele taget. For inden skovstykkerne var ovre, så var der pludselig et dyr i kanten på modsat side. Om det var et rådyr eller et dådyr, nåede jeg ikke at bemærke i skyndingen. Men den lagde an til at skulle over vejen i fuldt firspring - og det havde den tydeligvis til sinds at fuldføre.

De 80 kilometer i timen var gode her. De gav fin tid til at tjekke bakspejl, bremse ned og ikke mindst lade det smukke dyr forsvinde mellem træerne igen, før jeg fortsatte. Supergodt og festen fortsatte i bilradioen.

Og hvad kan man så lære af det? Tja, godt spørgsmål. Jeg er i hvert fald tilfreds med min beslutning om at være mere opmærksom på, om speedometeret indimellem skulle snige sig lidt over det tilladte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Midtsyd

Cirkus Trapez indtager feriebyen i Arrild

Midtsyd

Samlede 50.000 kroner ind til Røde Kors

Midtsyd

Toftlund Dyreklinik byder indenfor

Annonce