Annonce
Midtsyd

"Humørbussen" kæmper for pølsevogns overlevelse: - Man skal også elske det grimme

Humørbussen og dens to værter Johannes Gjesing (th.) og Lasse Sørensen tøffede onsdag fra Gram til Haderslev. Grethes Pølser i Haderslev er i store problemer. Foto: André Thorup
Radioprogrammet "Humørbussen", som Gram-præsten Johannes Gjesing og organist Lasse Sørensen står bag, tøffede onsdag til Haderslev, for at slå et slag for Grethe´s Pølsevogn, der er blevet opsagt per 31. december.

Haderslev/Gram: - Vi er sikre på, at der er nogle gode historier derude, og dem vil vi gerne være med til at fortælle.

Sådan lød det fra Johannes Gjesing og Lasse Sørensen, der er henholdsvis sognepræst og organist i Gram og Fole kirker, da de for knap to år siden præsenterede deres nye radioprogram Humørbussen.

Onsdag blev det så straks lidt mere alvorligt. Blandt Haderslevs pølseelskere er der nemlig noget på spil. Grethes Pølsevogn er blevet opsagt per 31. december som led i byfornyelse, og derfor nøjedes Humørbussen onsdag ikke kun med at lave radio, men havde også indkaldt til 'fredelig frokostprotest' ved Grethe’s Pølser på Teaterstien.

Annonce
Flere var mødt op onsdag middag, for at deltage i den fredelige frokostdemonstration, som Humørbus-teamet, sognepræst Johannes Gjesing (th. og organist Lasse Sørensen (tv.), havde gjort reklame for på Facebook. Lokalpolitiker Frank Truelsen var en af dem. Foto: André Thorup

- De danske pølsevogne er en truet art, lød det da også samstemmende fra både sognepræst og organist, mens de gnaskede på hver deres hotdog inden optagelserne.

- Grillbarer og burgerkæder vokser frem og er ved at kvæle den stilfærdige 'pølseperson' - en af dem er Grethe’s Pølser. Ganske enkelt fordi konceptet ikke passer ind i kommunens planer, uddyber Johannes Gjesing.

En kulturinstitution

Lokalpolitiker Frank Truelsen, som også var kommet for at vise sin støtte til pølsevognen, er enig.

-  Det kan da ikke passe, at en lokal kulturinstitution som Grethe´s Pølser skal fjernes. Især i sådan en forholdsvis lille by som Haderslev, hvor der kun er to, tre pølsevogne tilbage.

Humørbussens folk havde i øvrigt husket at anmelde demonstrationen til politiet.

- Jamen, det skal da være en rigtig demonstration. Og havde vi fået afslag, så havde vi naturligvis anket, siger Johannes Gjesing, som for nogle år siden også stod bag redningsaktionen af "Danmarks grimmeste juletræ", der sidenhen fik en "hædersplads" i præstegårdshaven i Gram.

Vil Gram så også adoptere pølsevognen?

- Ah, jeg ved ikke om Gram er stor nok til en pølsevogn. Men jeg synes, at Haderslev skal lære af historien om det grimme juletræ, for man skal også elske det grimme. Og hvem var det lige, der vandt i sidste ende? lyder det videre fra Johannes Gejsing.

Ah, jeg ved ikke om Gram er stor nok til en pølsevogn. Men jeg synes at Haderslev skal lære af historien om det grimme juletræ, for hvem var det, som vandt i sidste ende?

Johannes Gjesing, sognepræst og medvært på Humørbussen

Humørbussen” udkommer på FM radiohaderslev.dk, samt som podcast via radiohaderslev.dk og SoundCloud. Det er lørdag den 30. maj, at du kan du høre indslaget om Grethe´s Pølser.

Annonce
Kultur

Tønder Unge Film Festival 2022

Annonce
Midtsyd

Bregnbjergskolen holdt fest for hele verden

Annonce
Midtsyd

Bregnbjergskolen modtager 2.800 kr. af skolemælkslegatet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Indbrudstyve brød ind i kemirum: Slap afsted med tyvekoster for op mod 900.000 kroner

Ugeavisen Haderslev

Familiespejderdag med Vojens Rune Gruppen

Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Midtsyd

Per Nielsen spiller sammen med lokalt kor: Gram Sognekors 30 års jubilæum fejres med koncert

Midtsyd

Sofari hos Solbakken Økologi

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Midtsyd

Klumme: Den kære ungdom

Ugeavisen Haderslev

Forårskoncert med Vojenskoret

Annonce