Annonce
Midtsyd

Hvor skal Rema1000 ligge?

I Gram Handelsklub er man ikke begejstret for den placering, supermarkedskæden Rema1000 ønsker til en kommende butik i Gram. På torsdagens borgermøde tilkendegav flere end 60 personer, at klubben bør gøre indsigelse mod lokalplan 12-7. Arkivfoto: Thomas Holl

I Gram Handelsklub er man ikke begejstret for den placering, supermarkedskæden Rema1000 ønsker til en kommende butik i Gram. På et borgermøde tilkendegav flere end 60 personer, at klubben bør gøre indsigelse mod lokalplan 12-7.

Annonce

Gram: Temaet var supermarkedskæden Rema1000s ønske om at åbne en dagligvarebutik i Gram, da Gram Handelsklub torsdag aften holdt borgermøde.

Mere præcist handlede det om kædens ønske om butikkens beliggenhed på mødet, der blev holdt i Gram Fritidscenter. Næsten 100 mennesker var mødt op, og bagefter stod det klart, at der var ganske stor opbakning til handelsklubben om at gøre indsigelse mod planerne.

Rema1000 har via en investor søgt Haderslev Kommune om tilladelse til at opføre en butik på matriklen, hvor Gram Bibliotek tidligere lå. I slutningen af 2018 godkendte Haderslev Byråd et forslag til lokalplan 12-7, som efterfølgende blev sendt i høring.

Handelsklubben tager gerne imod Rema1000 i Gram, men man havde på forhånd i et brev til kæden efterlyst en dialog vedrørende placeringen af butikken og den generelle udvikling i byen. Derfor havde man indkaldt til borgermødet.

Annonce

To alternativer

Her skitserede handelsklubbens formand Thomas Vedsted to alternativer til den af Rema1000 ønskede placering. Resultatet blev, at et flertal - flere end 60 personer - stemte for, at handelsklubben skal gøre indsigelse imod Rema100s planer. Fem var imod.

Desuden bakkede flere end halvdelen af de 60 personer op om det ene af handelsklubbens to alternativer.

- Der er tale om en placering tæt på SuperBrugsen - altså lige midt i Gram. Detailhandelsanalyser viser, at det er fordelagtigt, at nye butikker etableres i tilknytning til allerede eksisterende butikker, og at de deler parkeringsplads, så kunderne ikke skal flakke rundt mellem butikkerne, siger Thomas Vedsted.

Han tilføjer, at Rema1000 på mødet ikke ønskede at advokere for sit ønske om placeringen af butikken. I stedet ville man afvente resultatet af mødet og så agere ud fra det.

De underskrifter, handelsklubben har indsamlet, bliver nu sendt videre til Haderslev Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Bag facaden

Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce