Annonce
Midtsyd

I over 40 år bag de store gryder: - Man skal gøre sig umage hver gang

Selv efter over 40 år bag de store gryder på kroen, er Annelise Bertelsen stadig i fuld vigør. Otiumet må vente. Foto: Mette Henriksen
Annelise Bertelsen har drevet Maugstrup Kirkekro igennem 41 år, og hun har bestemt ingen planer om at stoppe foreløbig.
Annonce

Maugstrup: To ting er slående, når man kører gennem Maugstrup. Hvordan driver man kro i en lille flække med godt 200 indbyggere? Og stadig med samme ejer igennem fire årtier, der for længst kunne have nydt sit otium.

Annelise Bertelsen, der som uddannet smørrebrødsjomfru og kok, kom fra Christiansfeld til Maugstrup, da der stadig var både købmand og skole i landsbyen, kender svaret.

- Jeg har da tænkt tanken. Skal jeg stoppe, mens legen er god, for jeg har vel alderen til det. Men lysten er der stadig, og helbredet vil mig det heldigvis også godt. Muligvis kommer kroen til at dø sammen med mig, men jeg håber selvfølgelig, at der en dag står et friskt ungt par, som har lyst til at overtage kroen. Der er mange dygtige kokke rundt omkring, siger Annelise Bertelsen med et glimt i øjet.

Begge hendes døtre er opvokset i lejligheden over kroen i en tid, hvor curlingforældre var en by i Rusland. Pigerne lærte i en tidlig alder at klare sig selv, når mor havde travlt i kroen.

- Jeg var der, når de kom hjem fra skole og har nok set mere til mine piger, end mange andre udearbejdende forældre. Jeg har da haft travlt i perioder, men jeg var aldrig længere væk, end at de altid kunne få fat i mig.

Maugstrup Kirkekro´s berømte pålægstærte er populær ud over bygrænsen. I det hele taget vil kunderne gerne have de traditionelle, danske retter, fortæller Annelise Bertelsen. Foto: Mette Henriksen
Annonce

Traditionelle retter hitter

Det er ikke kun lysten, som stadig driver værket på Maugstrup Kirkekro. Den gode, danske traditionelle mad, som finder vej fra Annelise Bertelsens gryder, ud til virksomheder, private fester og arrangementer, er populær. Chaufføren, som er ansat til at levere maden, kører ofte langt ud over bygrænsen. Der er rift om lækkerierne fra Maugstrup Kirkekro.

- Kunderne bestemmer selv menuen, men vores erfaring er, at folk egentlig rigtig godt kan lide de gode danske traditionelle retter, som vores torskefad, pålægstærte eller kødretter, fortæller Annelise Bertelsen, der gerne løfter sløret for hendes succes gennem 41 år.

- Alt er hjemmelavet, og der er altid rigeligt. Og så er der saucen. Det er meget vigtigt med en god sauce, og endnu vigtigere er det, at man skal gøre sig umage hver gang.

Kroen lever af at lave gammeldags mad, huset er holdt i den oprindelige stil og interiøret er så originalt, at den første kromands ånd stadig synes at leve i lokalerne. Der er dog intet old-school over resten af set´uppet. Hjemmesiden er professionel og indbydende, og Maugstrup Kirkekro er flittig på Facebook.

- Vi har en dygtig grafiker her i byen, som står for den del. Selvom vi på mange måder værner om det originale her på stedet – det giver jo sig selv, når huset er fredet -, så er det vigtigt at gå med tiden. Tiden er jo en anden, fortæller hun.

- Vi har stadig dagens middag klokken 18 på åbningsdage, men det er primært maden ude at huset, som vi satser på i dag. Det er først og fremmest foreninger og selvfølgelig selskaber, vi ser her i huset, fortæller Annelise, der som de sidste 41 år igen kan se tilbage på nogle travle sommermåneder. Ferien må vente.

- Jeg har vel egentlig i det hele taget svært ved at holde fri, men det skal man jo, så det bliver til 14 dages ferie engang i september hjemme i Danmark. Der findes så mange smukke steder herhjemme.

Citat: Jeg har da tænkt tanken. Skal jeg stoppe, mens legen er god, for jeg har vel alderen til det. Men lysten er der stadig, og helbredet vil mig det heldigvis også godt. Annelise Bertelsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce