Annonce
Midtsyd

I praktik på Damparken i Toftlund: Julia vil gerne gøre en forskel

Louise Christiansen (til venstre) har sammen med blandt andre Søren og Malene Simonsen udfoldet sig kreativt i det kunstprojekt, der er blevet til på initiativ af Julia Thomsen. Her ser hun til, mens borgerne på Damparken muntrer sig med saks, papir og maling. Foto: Thomas Holl
Julia Thomsen er ved at uddanne sig til pædagogisk assistent. Et led i uddannelsen er et halvt år som praktikant på botilbuddet Damparken i Toftlund, hvor nogle af borgerne på det seneste har udfoldet deres kreative talenter i et kunstprojekt.
Annonce

Toftlund: - Jeg vil gerne gøre en forskel. Hvis jeg kan bidrage bare det mindste til, at andre får den støtte, de har behov for, og som de fortjener, så er det det hele værd for mig.

Sådan siger 32-årige Julia Thomsen, der kommer fra Højer. Hun er ved at uddanne sig til pædagogisk assistent og er i den forbindelse i gang med et praktikophold på et halvt år inden for specialområdet på botilbuddet Damparken i Toftlund, der yder støtte til mennesker med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse.

Julia Thomsen, der er mor til to, er færdiguddannet til oktober og valgte i forbindelse med sin afsluttende eksamen at lave en kunstudstilling sammen med borgerne på Damparken.

Borgerne på Damparken har blandt andet arbejdet med at male selvportrætter i forbindelse med Julia Thomsens kunstprojekt. Foto: Thomas Holl

- Jeg ville skabe rammerne for en æstetisk oplevelse, hvor der er fokus på indtryk, oplevelser, dannelse og sansninger, og det har samtidig været vigtigt for mig at tilrettelægge aktiviteten, så alle uanset funktionsniveau har fået mulighed for at være med i processen. Borgerne har udfoldet sig kreativt med farver, ler, saks og papir, og nu udstiller vi deres ting i Damparkens fælleshus, sagde Julia Thomsen, da avisen forleden var på besøg.

Annonce

Maling af karry og kaffe

Og kreativiteten har virkelig fået frit spil hos den halve snes beboere, der har været med i kunstprojektet.

- Vi har blandt andet lavet et stort fællesmaleri og malet med hjemmelavet maling bestående af karry, kaffe og rødbedelage, lød det med begejstring i stemmen fra 22-årige Louise Christiansen, der sammen med blandt andre Malene Simonsen, 45, og hendes mand, Søren Simonsen, 40, har udfoldet sig over de to dage, projektet varede.


Jeg har snart været her i Damparken i et halvt år, og jeg kommer helt sikkert til at savne beboerne og personalet

Julia Thomsen, pædagogisk assistent-elev


- Jeg synes selv, jeg er den kreative type, og nogle af de ting, jeg har lavet her på Damparken, vil jeg give som julegaver, lød det fra Malene.

- Vi har også lavet uroer, malet selvportrætter og lavet kartoffeldyr med skruer som ben, fortalte de tre beboere.

Annonce

Vemodigt

Julia Thomsen ser frem til at kunne afslutte sin uddannelse. Men det bliver også vemodigt, siger hun.

Julia Thomsen foran botilbuddet Damparken i Toftlund.- Jeg har snart været her i et halvt år, og jeg kommer helt sikkert til at savne beboerne og personalet, når jeg er færdig med min uddannelse, siger hun. Foto: Thomas Holl

- Jeg har snart været her i Damparken i et halvt år, og jeg kommer helt sikkert til at savne beboerne og personalet, siger hun.

Endnu ved hun ikke, hvad fremtiden byder på jobmæssigt.

- Jeg har i løbet af min uddannelse været i praktik inden for både almenområdet og specialområdet. Jeg har været glad for begge dele, men hvilken retning, jeg vælger, vil tiden vise, siger Julia Thomsen.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Karting bliver nyt linjefag på VGIE

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Hvem har du rost denne uge?

Midtsyd

Foredrag aflyst

Midtsyd

Ny udstilling i Kultur- og Musikhuset

Midtsyd

Kulturugen begynder i Toftlund

Midtsyd

Så er Mortensens bænk på plads igen

Midtsyd

Vedbøl fik sin egen krolfbane

Annonce