Annonce
Midtsyd

Ildsjælen Merete: - Jeg vender altid tilbage til Toftlund

Merete Lassen Schmidt er en af Toftlunds mange ildsjæle. Blandt andet er hun en af initiativtagerne til en kreativ café, hvor strikke- og hæklelystne mødes, og hun er også engageret i frivilligt arbejde inden for Kræftens Bekæmpelse. Foto: Thomas Holl
Hun har rejst meget i sit liv, men Merete Lassen Schmidt er ikke i tvivl om, at hendes hjemby er og bliver Toftlund. Mange kender hende som en af byens ildsjæle.
Annonce

Toftlund: - Uanset hvor meget jeg har set af verden, så er jeg rundet af Toftlund. Det er her, jeg hører til.

Sådan siger Merete Lassen Schmidt, en af byens mange ildsjæle. Hun har efterhånden set en hel del af verden i sit 51-årige liv, men er ikke i tvivl om, at hun for altid hører til i Toftlund.

Merete Lassen Schmidt er da også opvokset i byen. Hendes farfar grundlagde byens trælast, det daværende Toftlund Trælast, og den har også senere været ejet af hendes onkel og far. I dag bor hun på Nyboder, tæt på Davidsen, som trælasten hedder i dag.

Merete Lassen Schmidt gik på Toftlund Skole og blev siden uddannet i manufakturforretningen Martin Møller i Rødding. I samme by arbejdede hun også på diskoteket Napoleon og Josephine, hvor hun serverede, og senere blev hun kældermester på Munkebjerg Hotel i Vejle.

Uanset hvor meget jeg har set af verden, så er jeg rundet af Toftlund. Det er her, jeg hører til.

Merete Lassen Schmidt

Annonce

Til Schweiz og USA

Da hun var i begyndelsen af 20’erne, tog hun hul på sit første udlandseventyr.

- Sammen med en pige, der også havde arbejdet på Munkebjerg Hotel, tog jeg til byen Schaffhausen i Schweiz, hvor jeg arbejdede som tjener. Her mødte jeg nogle amerikanere, som jeg lærte rigtig godt at kende, og som jeg blandt andet hjalp med at begå sig sprogligt i Schweiz. Jeg tjente gode penge under opholdet, og det endte med, at jeg efterfølgende tog over og besøgte dem i USA. Det var en stor oplevelse – jeg var blandt andet i New York og Philadelphia, og jeg prøvede at stå på ski i Colorado og fange kvæg på en ranch i South Dakota, fortæller Merete Lassen Schmidt.

Det blev også til besøg i Canada, Florida og Minneapolis, inden Merete vendte tilbage til Schweiz, hvor hun i en periode arbejdede som bartender. Vel hjemme i Danmark uddannede hun sig som socialpædagog på Haderslev Pædagogseminarium, og i 1999 blev hun ansat socialpædagog på STUK i Toftlund, hvor hun var i 14 år.

Annonce

Ramt af kræft

I 2012 blev Merete Lassen Schmidt ramt af kræft, og i dag kender mange hende nok især for hendes engagement i Stafet For Livet. Det er en 24 timers event i Kræftens Bekæmpelses regi, hvor kræftramte, tidligere kræftramte og pårørende sætter fokus på sygdommen.

- Jeg har været tovholder for Fighterne, som er en gruppe af mennesker, der har eller har haft kræft, i Skærbæk i fem år, og så har jeg det seneste år været frivillig partner på Stafet For Livet via Kræftens Bekæmpelse, fortæller Merete, der i dag er helt rask.

Annonce

Tid til andre projekter

Arbejdsmæssigt gik turen for snart fem år siden til Ærø, hvor hun i et par år arbejdede som efterskolelærer. I dag er hun misbrugskonsulent for unge mellem 15 og 25 år i Tønder Kommune.

Men der bliver stadig tid til andre projekter. Merete Lassen Schmidt har i mange år lavet håndarbejde, og for et par år siden tog hun sammen med veninden Libbie Melchart initiativ til en kreativ café, hvor strikke- og hæklelystne kan hygge sig sammen og få hjælp til håndarbejdet.

- Vi holder til i multisalen på Toftlund Bibliotek, og alle er velkomne. Vi er sædvanligvis mellem 12 og 20 deltagere, og jeg synes, at vi lærer af hinanden, og at vi har et rigtig godt fællesskab, siger Merete Lassen Schmidt.

Hun mener i det hele taget, at nærværet og fællesskabet har lidt for trange kår i dag.

- Tænk, hvis vi dyrkede nærværet og vores relationer noget mere – og så droppede computerne og mobiltelefonerne for en stund. Det synes jeg, vi mangler lidt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce