Annonce
Midtsyd

Ingen corona-dvale i Vojens BI: Fodboldpiger giver den gas med løb og selvtræning

U-10 træner Mads Lorensen har inviteret til træning over Teams  i VBI´s klubhus. Han har selv en datter, Ronja, med på holdet. Foto: Timo Battefeld
I Vojens Bold- og Idrætsklub er fodboldtrænerne ikke bange for at bringe sig selv i spil, for at motivere spillerne til selvtræning under nedlukningen. Især U10-pigernes trænerteam er kreativ.
Annonce
Da verden lukkede ned for anden gang, var VBI-trænerne hurtigt ude med et tilbud om virtuel træning og forskellige udfordringer til spillerne.  For U-10 pigernes vedkommende er der både islagkage og en Tik Tok video med trænerteamet på højkant. Foto: Timo Battefeld

VOJENS: I Vojens Bold-og Idrætsklub er der ikke noget der hedder corona-dvale. I hvert fald ikke, hvis man træner på U10 pigeholdet, og trænerteamet hedder Mads Lorensen og Morten Iversen.

- Vi havde jo samme situation i foråret, hvor vi også lavede alternativ træning med et pigehold. Det kørte super godt, så derfor var vi klar til en omgang træning på Teams, hvor vi øver noget boldteknik og kondition. Udover det er der lagt op til at pigerne skal klare forskellige udfordringer derhjemme, fortæller træner Mads Lorensen.

Især under corona er fodboldklubben meget mere, end et tilbud om træning, hvor mange savner fællesskabet på fodboldbanen. Her hygger U-10 pigerne sig sammen virtuelt, inden de giver den gas sammen - hver for sig - hjemme på stuegulvet. Foto: Timo Battefeld

Det skulle hurtigt vise sig, at fodboldpigerne ville lige så meget ”alene sammen”, som på boldbanen. En af udfordringerne, at løbe i alt 50 kilometer i januar måned sammen hver for sig, blev derfor hurtigt justeret opad.

- Kom så piger - så giver vi den lige det sidste. Mads Lorensen og datteren Ronja lørdag formiddag til virtuel træning. Foto: Timo Battefeld

- Det er nogen piger, som virkelig går til den - både til fodbold og også nu her med selvtræningen. De 50 kilometer fik pigerne allerede væltet efter tre dage, så vi har måttet øget kilometerne løbende undervejs, fortæller træneren.

- Udfordringen hedder nu 200 kilometer, og når pigerne det, så har vi lovet at vi skal på tur, når coronaen igen tillader det. Det bliver med islagkage til hele banden og ikke mindst, så skal Morten og jeg lave en Tik Tok -video (underholdningsapp., red.) med os selv, fortæller træneren, der selv har en datter med på holdet.

- Vi ved da godt, hvad de mest glæder sig til. Det er da at se os to "danse mærkeligt" på Tik Tok, tilføjer han med et grin.


Vi ved da godt, hvad de mest glæder sig til. Det er da at se os to "danse mærkeligt" på Tik Tok.

Mads Lorensen, træner


Ud over deres egne piger, så har Vojens-trænerne også inviteret andre fodboldpiger med i deres virtuelle fodbold-fællesskab.

- De andre klubber har jo de samme udfordringer som os. Derfor har vi også piger fra blandt andet Hammelev og Hoptrup/Marstrup med. Og det er bare rigtig hyggeligt. Jo flere, jo bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce