Annonce
Midtsyd

Is-sporten i Vojens råber kommunen op: - Vores talenter er tabt i nedlukningen

Mens andre kommuner har åbnet for træningen på is for talenterne, er Arenaen i Vojens stadig lukket. Nu har Vojens Ishockeyklub sendt et brev sammen med skøjteklubben til Haderslev Kommune, for at gøre opmærksom på deres situation. Privatfoto
Nedlukningen hæmmer talentudviklingen enormt i både ishockey og kunstskøjteløb. Nu har de to klubber bag sendt et brev til Haderslev Kommune.

VOJENS: Når Eva Kjer fra Gabøl tager på sommerferie sammen med familien, så er det ikke for at dase ved strandkanten. Så er det for at familiens 13-årige datter Camilla, der er elite-kunstskøjteløber, kan træne på is, i de måneder, hvor Arenaen i Vojens har lukket for talenterne.

- Det har den fra maj til slutningen af juli, så vi tager til udlandet, hvor vi lejer en skøjtehal, så børnene kan træne, siger Eva Kjer, der samtidig er formand for Vojens Skøjteklub.

Vojens Ishockeyklub og Vojens Skøjteklub har netop sendt et brev til Haderslev Kommune. De håber på bedre vilkår for de lokale is-sportstalenter, som er hårdt ramt, da de fortsat er udelukket fra at træne på is. Sommermånederne uden is under skøjterne gør det ikke nemmere.

- For at holde vores talenter i gang kræver det is, da sporten ikke kan bygges op kun på kondition, smidighed og styrketræning uden for isen. Deres færdigheder ligger på isen, siger Eva Kjer på vegne af de to klubber.


For at holde vores talenter i gang, kræver det is, da sporten ikke kan bygges op kun på kondition, smidighed og styrketræning uden for isen. Deres færdigheder ligger på isen.

Eva Kjer, formand Vojens Skøjteklub


Annonce

Forlæng sæsonen

- Talenterne og de øvrige løbere, har brug for at få indhentet det tabte, så de kan være klar til den kommende sæson, uddyber Eva Kjer, som henviser til at flere andre kommuner har valgt at forlænge sæsonen, efter at Dansk Idrætsforbund, Dansk Ishockey Union samt Dansk Skøjteunion er gået ind i sagen.

- Vi ved godt, at vi stadig er styret af restriktionerne, og ikke kan komme på isen her og nu. Men når der åbnes op for indendørs sport, foreslår vi, at der beholdes is i Arenaen frem til udgangen af juni, og at der kommer is på i én hal i juli måned. Samtidig ønsker vi, at der kommer is i den gamle skøjtehal allerede i august, så vi kan komme op på en optimal træningsplan en måned før tid.

Skal de lokale is-sportstalenter fortsat have en chance for at være med på internationalt niveau, kræver det handling nu, lyder det fra de to klubber.

- Vores talenter vil ikke kunne være på optimalt niveau, når sæsonen begynder i september. Især ikke på internationalt plan. Det ville betyde alverden for talentudviklingen, hvis kommunen kommer os i møde, blandt andet ved at der fremadrettet er is på i begge haller i hele sæsonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Annonce