Annonce
Midtsyd

Isen på kommunens søer er ikke sikker: Sanne har taget snakken med sine børn

Sanne Poulsen fra Vojens tager gerne en tur til Fuglesøen sammen med sine to børn i det smukke snevejr. Snakken om at det kan være livsfarligt at gå ud på søen i frostvejr er taget, fortæller hun. Foto: Mette Henriksen
Haderslev Kommune melder ud offentligt og på hjemmesiden, hvornår isen er sikker til færdsel. Og det er den langt fra endnu.
Annonce

Haderslev/Vojens: Det smukke frostvejr fortsætter, og det kan friste nogen til at vove sig ud på områdets søer, der synes tilfrosne.


I disse hjemmeskole-tider tager vi gerne lige ned og kælker eller går en tur ved Fuglesøen. Og så kan man passende tage snakken om at det er farligt at færdes på søen, samtidig. Det kan hurtigt gå galt.

Sanne Poulsen, mor til to


Men det skal man lade være med, lyder det fra Haderslev Kommune. I hvert fald ikke, før kommunen officielt har givet grønt lys for at isen vurderes at kunne holde til færdsel.

Smukt ser det ud, og fristende er det, men det kan være forbundet med livsfare, at gå ud på isen. Selv efter nogle uger med frostvejr er den langt fra tyk nok til at færdes på. Foto: Mette Henriksen

- Kommunen melder ud offentligt og på kommunens hjemmeside, hvornår isen er sikker til færdsel, fortæller grøn formand, Niels Føns, der har været ansat i Haderslev Kommune i syv år. Han har endnu til gode at opleve en isvinter med skøjteløb på søerne.

Fakta: Færdsel på is

Al færdsel er forbudt på isen, indtil Haderslev Kommune har meddelt, at en sø er sikker at færdes på. Når isen er sikker at færdes på, fjernes eller tildækkes skiltningen med ”Isen er usikker – al færdsel forbudt”. Der informeres herom gennem pressen og på hjemmesiden. Herefter er færdsel tilladt på eget ansvar.

Vær også opmærksom på, at kommunen ikke skilter ved og måler istykkelsen i private søer. Derfor er det ikke ensbetydende med, at færdsel på isen er tilladt her, når der ikke er opsat et skilt med forbud mod færdsel på isen.

Isen skal være minimum 13 centimeter tyk. Istykkelsen måles ved at man borer et lille hul med en blyant eller ståltråd. Der måles der, hvor det er mest farligt at gå, som eksempelvis ved en strømning.

Annonce

Sanne tog snakken

Myndighederne opfordrer da også til, at forældre tager en snak med deres børn om at det kan være livsfarligt at færdes på isen.

Sanne Poulsen fra Vojens, tager gerne en pause fra hjemmeundervisningen, for at nyde det smukke snevejr sammen med sine to børn, er én af de forældre, som har taget snakken om det farlige is. Med adresse på Jyllandsgade er en tur med kælken ved Fuglesøen nemlig oplagt.

- Det er især vores ældste, Silas på otte år, som vi har taget snakken med. Nu er han aldrig alene hernede, men her i disse hjemmeskole-tider tager vi gerne lige ned og kælker eller går en tur ved Fuglesøen. Og så kan man passende tage snakken om at det er farligt at færdes på søen. Det kan hurtigt gå galt, fortæller hun.

Skulle man i Haderslev Kommune få frost længe nok til, at søerne bliver sikre at færdes på, dækkes skiltene til, og der gives grønt lys fra kommunen side på eksempelvis Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Vanila-manden på skafottet

Annonce