Annonce
Midtsyd

-Jeg elsker arbejdet med de her særlige børn

Pædagogmedhjælper i Lille Goti, Erik Heinsvig, sammen med krudtuglerne Tobias (fra venstre) Sebastian og Mathias. Foto: Mette Henriksen
Lille Goti i Gram, Vojens og Haderslev, som er et ungenetværk under Ung i Haderslev, er blevet nedlagt.
Annonce

Gram: Der er liv, grin og aktivitet fra stort set alle hjørner i de lyse kælderlokaler i Gram Skole. Nogle af drengene kører på løbehjul, mens andre spiller billard eller lurer på, hvornår der er kage. Stemningen er afslappet og hyggelig - selvom det egentlig er en sorgens dag for de børn, som er kommet her i flere år, tirsdag efter tirsdag, efter skole.

Det er sidste dag for tilbuddet Lille Goti, et tilbud under Ung i Haderslev, som henvender sig til de mest sårbare børn. Langt de fleste er drenge, og oftest er der en gruppe op til ti børn samlet – ikke flere.

-Fælles for børnene her er, at de ikke rummer særlig mange andre børn omkring sig. Ellers bliver der for meget larm, og det bliver for uoverskueligt for dem, og så bliver det hele noget rod, fortæller Lille Goti-medarbejder Erik Heinsvig, som allerede sidste år havde en vag fornemmelse af, at der var en strukturændring, og i værste tilfælde en lukning, på vej.

-Vi fik beskeden fra Børne- og ungeafdelingen om lukningen i begyndelsen af sidste måned, så det er gået stærkt. Men vi havde da godt set det komme, for allerede sidste år blev de månedlige udflugter, hvor vi mødtes med børnene fra de andre Goti´er i Haderslev Kommune, sløjfet. Det samme gælder lejrturen i sommerferien.

Efter et langt arbejdsliv som smed, har Erik Heinsvig de sidste år arbejdet med de børn, som han selv kalder for særlige.

-Jeg elsker de her børn, som de andre ikke gider - for at sige det lige ud. Jeg elsker mit arbejde og har gjort det lige siden jeg sadlede om for nogle ni år siden. Vi lærer dem at begå sig, og vi støtter og vejleder dem. Men det fungerer kun i en lille og overskuelig kreds af børn, fastslår Erik Heinsvig, der kan glæde sig over et hav af succeshistorier.

- Vi kan jo se, at et tilbud som Lille Goti giver pote. Jeg har massevis af eksempler på unge, som er kommet her, og som i dag er velfungerende voksne med gode sociale relationer, arbejde og måske endda en tjans som frivillig i den lokale idrætsforening. Så jeg håber virkelig, at kommunen er på vej med et tilsvarende tilbud. Lige her og nu er status, at når vi lukker i dag, så er der ikke noget sted til de her børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce