Annonce
Midtsyd

Jels: Vikingerne glæder sig til sommer

Vikingespillets generalforsamling fandt sted i corona-venlige omgivelser på friluftsscenen forleden. Foto: Jels Vikingespil
Jels-vikingerne lader sig ikke slå ud af en aflysning af årets forestilling og et stadigt gældende forsamlingsforbud. De ser i stedet frem mod næste sommers forestilling, ”Krakes kæmper”.
Annonce

Jels: Coronavirussen og nedlukningen af Danmark i marts satte som bekendt en stopper for mange kulturbegivenheder landet over. Det gjaldt også Jels Vikingespil, som måtte aflyse 2020-forestillingen kort inde i prøveforløbet.

I stedet brugte en del af vikingerne af det, der skulle have været den første spilleuge, til at renovere og vedligeholde en del af bygningerne. Derudover lavede instruktør Louise Schouw og fægtemester David Owe et talentprogram for børn, unge og voksne.

- Vi havde en rigtig dejlig uge, hvor vi fik lavet en del projekter, og samtidig fik vi nydt hinandens selskab. Det var med til at styrke sammenholdet blandt de frivillige, siger Janus Lynggaard, der er formand for Jels Vikingespil.

Annonce

Underskud trods hjælpepakke

Selv om vikingespillet drives af frivillige, betød det omkostninger at aflyse årets forestilling. Imidlertid var der en hjælpepakke på vej fra regeringen. Dermed kunne Jels-vikingerne få dækket nogle af de faste omkostninger samt honoraret til de professionelle, som man allerede havde lavet kontrakt med.

På vikingespillets generalforsamling, som fandt sted i corona-venlige omgivelser på friluftsscenen forleden, præsenterede Jels Vikingespil et underskud på 263.057 kroner, efter at man har modtaget lidt mere end en million kroner fra statens hjælpepakke. Derudover er der brugt yderligere 433.099 kroner på nyanskaffelser. Dermed er egenkapitalen nu på lidt over 2,5 millioner kroner.

Annonce

I fuld gang

Jels Vikingespil er i gang med forberedelserne til næste sommers forestilling, ”Krakes kæmper”. Lige nu arbejder man ud fra, at der maksimalt må være 500 tilskuere inde hver aften til de i alt 18 opførelser af forestillingen. Det vil ifølge budgettet give et underskud i omegnen af 430.000 kroner.

- Det er selvfølgelig ikke optimalt, men vi frygter mere, hvad der vil ske, hvis vi to år i træk må aflyse. Det kan koste mere på den lange bane end det budgetterede underskud for 2021, siger Janus Lynggaard.

Han henviser til, at man både vil kunne miste det trofaste publikum samt nogle af de frivillige, som måske vil bruge sommeren på noget andet end at lave vikingespil i Jels.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Året der gik

Midtsyd

Året der gik

Annonce