Annonce
Midtsyd

Jule(-kalender)ræs!

Annelie Gehrke Hansen, forfatter og folkeskolelærer, er ugens klummeskriver. Privatfoto
Annonce

I et af de Herrens år i 80’erne var jeg en eftermiddag med en skolekammerat hjemme. Ud over en meget misundelsesværdig kanariefugl var det et ganske almindeligt familiehjem. Men der var alligevel en ting, som klistrede sig til min hukommelse, og som altså er blevet hængende helt op i voksenlivet. Nemlig antallet af julekalendere i hjemmet. Der var mindst 4 chokoladejulekalendere, u-landskalender, julekalender fra den lokale sportsforening, en fra farens arbejde (formentlig mere af arten reklame end hygge!) og dertil endda et par stykker af ubestemmelig herkomst. Jeg var målløs.

I mit hjem var der U-landskalenderen (og det var jo ligesom “the one”), og så fik vi pakkekalender af vores tante Ingrid eller af min mor. Færdig kalender punktum! Og vi var glade, for det var december for os.

Som voksen er billedet fra skolekammeratens hjem dukket frem hos mig, efter jeg selv blev mor. For hold nu op en kalenderjungle at finde rundt i. Bevares, det er da både sjovt og hyggeligt og ungerne elsker det. Men alle de valgmuligheder kan da ærlig talt trætte enhver almindelig børnemor - eller far - i tiden op til første december. Dertil kommer så mindst tyve minutters kalenderåbning hver morgen hele december måned. Inklusiv daglig påmindelse (og til tider diskussion) om at diverse lækkerier, en given kalender måtte indeholde, altså ikke MÅ konsumeres før skoledagen er vel overstået.

Så december morgener kan til tider føles lidt lange. Men heldigvis er der jo så også kun mindst fem julekalenderudsendelser at vælge imellem til sine børn i den anden ende af dagen. Suk.

Skal dog være helt ærlig. Elsker uden tvivl stadig jul. Julehygge og risengrød og kalenderlys og juletræs-hentning og juleøl og glade barne-øjne. Fantastisk! Men det betyder også, at vi som forældre til tider skal holde tungen lidt ekstra lige i munden for at balancere den gode stemning godt igennem helt indtil den 24. Og med den viden, så er det da egentlig rart nok, at man ikke også har en kanariefugl at skulle holde styr på. Rigtig go’ december!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Annonce