Annonce
Midtsyd

"KingX" er kommet til Toftlund: - Giv de unge en mur at male på

Graffiti tagget "KingX" er hen over sommeren skudt op flere steder i Toftlund. Privatfoto
Christian Andersen ærgrer sig over, at graffitien hen over sommeren er kommet til Toftlund.
Annonce

TOFTLUND: - Måske mangler de en mur eller væg at male på? Det skulle ikke være noget problem. Dem er der massevis af i Toftlund.

Ordene er pensionist Christian Andersens, og han er glad for sin by, Toftlund. I løbet af sommeren er han faldt over flere graffiti ”tags” (personlig underskrift, red.) forskellige steder i byen, og det ærgrer ham.

- Jeg synes det er ærgerligt, for det pynter ikke ligefrem på de bygninger, det går ud over. Og det går stik modsat det, som den nye udviklingsplan arbejder hen imod, som er at fokusere på det positive og forskønne byen. Det her er hærværk og negativt, siger Christian Andersen, som egentlig ikke har lyst til at være ham den sure ældre mand, som skælder ud på de unge.


Jeg synes det er ærgerligt, for det pynter ikke ligefrem på de bygninger, det går ud over. Og det går stik modsat det, som den nye udviklingsplan arbejder hen imod, som er at fokusere på det positive og forskønne byen. Det her er hærværk og negativt.

Christian Andersen, pensionist


- Jeg har selv været ung engang, og når jeg husker tilbage, så har der altid været nogen, som på den ene eller anden måde har givet udtryk for, at de er utilfredse med noget. Sidste år var der massevis af hærværk ved Toftlund hallen, og i år er det så graffitien. Noget tyder på, at de eller den (unge, red.) har slappet nok af hen over sommeren, og at de keder sig. Måske drejer det sig kun om én eller to, men noget skal der gøres, uddyber han.

Annonce

Visioner og udvikling

Som mange andre i Toftlund, ser også Christian Andersen frem til at den nye udviklingskoordinator, Liselotte Krodal, pr. 1. august tiltræder stillingen, så der sammen kan tages fat på den udviklingsplan, som blandt andet skal gøre Toftlund til et endnu bedre og mere spændende sted at bo i – også, og mæske især, for de ”ældre” unge. Et fritidsområde, der samler byen med hal, friluftsbad og lystskov, er en af visionerne.

Privatfoto

- I Kolding har man klaret problematikken omkring graffiti ved at stille nogle viadukter til rådighed, hvor de unge på lovlig vis kan udfolde sig kreativt. Det kunne vi også gøre her i Toftlund.

Selvom Christian Andersen til dels er på de unges side, så ærgrer det ham, at det er borgerne, som skal betale omkostningerne for at få fjernet tagsene.

- Jeg er træt af, at det er dig og mig, som skal betale for det. Derfor kunne det være en udmærket idé at sætte de unge mennesker til selv at gøre rent efter sig - de ved jo godt selv, hvem der står bag. Men om de vil stå frem, er en anden sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce