Annonce
Midtsyd

Kiosken i Gram mærker også coronakrisen: - Især aflysningerne rammer os

- I denne tid, hvor alle arrangementer bliver aflyst, afbestiller folk deres vingaver og gavekurve, og da det traditionelt er en stor indtægtskilde for os, kan vi selvfølgelig mærke det, siger Lars Schmidt fra Kiosk, Vin & Gaveshop i Gram. Arkivfoto: Thomas Holl
Forårsmånederne er traditionelt en god og travl tid for Kiosk, Vin & Gaveshop i Gram. Men frygten for coronavirussen har sat sit præg.
Annonce

Gram: Mange brancher og dermed forretninger i Danmark er i denne tid lukket ned på grund coronavirussen.

Men der er altså også dem, der fortsat holder åbent. En af dem er Kiosk, Vin & Gaveshop i Gram. Her kan man godt mærke den alvorlige situation.

- Perioden fra marts og frem til juni er traditionelt en rigtig god tid for os med påske, konfirmationer, gymnastikopvisninger og generalforsamlinger. Her sælger vi altid rigtig mange gavekurve. Men da alle arrangementer nu bliver aflyst, rammer det også os. Folk afbestiller deres vingaver og gavekurve, og da det er en stor indtægtskilde for os, kan vi selvfølgelig mærke det, siger Lars Schmidt, som siden 1995 har drevet kiosken i Gram sammen med sin kone, Dorthe.

Til gengæld er salget af tobak, blade, kort og frimærker stort set uændret, tilføjer han. En del kunder henter også stadig deres pakker i kiosken.

Annonce

Viser hensyn

Som det er tilfældet mange andre steder, har Dorthe og Lars Schmidt også placeret skilte med ”hold afstand” på gulvene i forretningen, og kunderne har mulighed for at afspritte deres hænder.

- Heldigvis er vi højst seks eller syv mennesker i forretningen ad gangen, og kunderne er gode til at holde afstand og vise hensyn. Samtidig sørger Dorthe for tit at tørre diskflader og dørhåndtag rigtig godt af, siger Lars Schmidt.

Hans oplever, at folk tager corona-situationen alvorligt.

- Vi kan godt fornemme, at kunderne er mærkede af det. Især de ældre tager det alvorligt; dem ser vi ikke så meget, som vi plejer. Til gengæld kører vi så ud med varer til nogle af dem, siger han.

Trods den alvorlige situation er kiosken i Gram ikke truet på eksistensen.

- Så slemt er det ikke. Men det her skal da helst ikke blive ved i flere måneder, siger Lars Schmidt, der også har fået tid til at bevæge sig lidt rundt i Gram. Uden at møde ret mange.

- Der er ikke ret mange biler på gaden, og der er generelt stille i byen. Der var heller ikke nogen på sportspladsen, da jeg var forbi forleden, siger Lars Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce