Annonce
Midtsyd

Klar til fest i Gram: ”Pins’ i haverne” ruller derudaf

Sædvanligvis foregår det på Lundekobbel, når formand for Pins'Mærken, Johannes Gjesing, og hans medarrangører inviterer til byfest i pinsen i Gram. Men i år flytter festlighederne hjem i folks egne haver. Arkivfoto: Thomas Holl
Der står et væld af aktiviteter på programmet, når der pinsesøndag den 31. maj bliver festet i Gram.
Annonce

Gram: Aktivitetsudvalget bag den traditionsrige byfest i Gram, Pins’Mærken, tænkte kreativt, da det stod klart, at arrangementet på grund af corona-epidemien ikke kunne gennemføres som vanligt.

For ganske vist bliver der ikke Pins’Mærken i traditionel forstand i byen i år, men stemning og hygge skal der nok blive alligevel pinsedag den 31. maj. Overskriften er ”Pins’ i haverne”.

- Vi fester ikke sammen fysisk, men hver for sig rundt i haverne. Men via gennem streaming og et fælles program fester vi alligevel sammen, siger Johannes Gjesing, der er formand for Pins’Mærken, og fortsætter:

- Det har været en hektisk tid, men alle har været med på idéen. Sponsorpræmier og tilbud er væltet ind, så nu begynder det hele at falde i hak.

Overskuddet fra Pins’Mærken går sædvanligvis til foreningslivet i Gram, men i år må man finde pengene på andre måder. Man kan eksempelvis inden pinse købe en særlig flaske Pins'Rom og Pins'Gin hos Kiosk Vin & Gaveshop på Torvet og købe en særlig flaske Pins’Rom og Pins’Gin. - Vi giver en 50’er til Pins’Mærken for hver solgt flaske, siger kioskejer Lars Schmidt. Privatfoto
Annonce

Grillpakker, Pins'Rom og Pins'Gin

Overskuddet fra Pins’Mærken går sædvanligvis til foreningslivet i Gram. De penge må i år findes på andre måder. Man kan eksempelvis inden pinse besøge Kiosk Vin & Gaveshop på Torvet og købe en særlig flaske Pins’Rom og Pins’Gin.

Idéen kommer fra Lars Schmidt, der ejer gavekiosken.

- Vi giver en 50’er til Pins’Mærken for hver solgt flaske. Men man skal være hurtig, for det vil blive et samleobjekt. Flaskerne er nummererede og har en særlig Pins’etikette, forklarer Lars Schmidt.

I kiosken kan man desuden købe et sæt med specialøl til virtuel en øl-smagning, hvor man via nettet bliver guidet af en ølkender.

Det kulinariske er der også tænkt på. Hos slagter Warming kan man således bestille en særlig Pins’Grillpakke til hjemmegrillen, og hos Shell kan man købe en Pins’snack pakke. Man kan også vælge at bestille en takeaway Pins’ret på Gram Slotskro. Alle stederne støtter Pins’Mærken.

Annonce

Fadøl, Pins’Mælk, boksebold og livemusik

Selvom der ikke bliver noget salgssted i forbindelse med årets arrangement, så kan man godt få en iskold fadøl og Grams berømte Pins’Mælk, understreger Johannes Gjesing.

- Hvis man donerer et beløb til Pins’Mærken, så kvitterer vi med fadøl på hjemadressen fra vores fadølsbil. Og ingen pinse uden den særlige Pins’Mælk, som man også vil kunne få bragt ud ved donation. Man kan også bestille et liveband til at give et nummer fra ladvogn i indkørslen. Og så kan man få en bokseboldmaskine, så vi kan finde ud af, hvem der er Grams stærkeste person. Der er desuden online banko med fede præmier og mange andre aktiviteter, siger Johannes Gjesing.

Det hele bliver streamet på nettet, og det bliver styret fra præstegården i Gram. Dermed kommer man til at skåle og spise frokost med Andreas Lautrup, som i mange år drev Hotel Gram, fortæller formanden.

- Det lyder måske lidt svært, men det er det ikke. Det første, man skal, er at bestille et grillsæt eller handle ind i kiosken eller hos Shell. Så får man et gratis festkit, hvor der er det, man skal bruge – de er klar tirsdag d. 19. maj. Det bliver en festlig dag for både børn og voksne. Man kan også følge Facebook og hjemmesiden.

Johannes Gjesing glæder sig til en festlig pinsedag.

- Og så håber vi, at folk vil bakke op om arrangementet og støtte foreningslivet på Mobile Pay 18884. Alternativt kan man købe et støttemærke i kiosken eller hos Shell, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce