Annonce
Dette er en klumme. Den udtrykker skribentens holdning.
Midtsyd

Klumme: Beliggenhed, beliggenhed - beliggenhed

Johannes Gjesing er ugens klummeskribent. Arkivfoto: Mette Henriksen
Sognepræst Johannes Gjesing fra Gram har skrevet ugens klumme.

Klumme: Huspriserne i København og andre storbyer er eksploderet. Det er de, fordi der er stor efterspørgsel på boliger i de større byer. Stor efterspørgsel betyder høje priser. Sådan gælder det for ost, benzin og altså også boliger. Det er simpelthen markedskræfterne.

Ikke alle kan betale så mange penge for en bolig. 'Alle skal have råd til at bo i København', lyder det dog velmenende fra lipgloss-munde og bag hipster-skæg:

- København skal være mangfoldig, og også fattige mennesker skal have råd til at bo på det celebre enhedslisteramte Nørrebro – og ikke kun os, der bor i forældrebetalte millionlejligheder, lyder det.

Annonce

Naturligvis ønsker de ikke i virkeligheden, at priserne på boliger skal ned – og det gør forældrene da endnu mindre. De har jo købt de milliondyre lejligheder i håb om at få pengene hjem igen – og gerne med gevinst. Men det ser ikke pænt ud, at der bag det rød-grønne socialistiske ydre banker et kapitalistisk hybenhjerte. Men intentionen kan jo være god nok – så længe det ikke går ud over ens egen pengepung.

Politikerne kan dog godt se det uheldige i de høje priser. Disse skyldes blandt andet, at politikerne i årtier har opført sig som gravskændere og har tilranet sig alt guld fra provinsen ved at centralisere statslige arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner. Det er de selv samme politikere, der nu forsøger at gribe ind ved at sætte markedskræfterne ud af spil – uden at det rammer kernevælgernes friværdimillioner på de indre broer.

Men hvorfor mener politikerne ikke, at det er lige så vigtigt, at alle skal have råd til at bo i provinsen? Her kan det være svært nok at få lov til at låne til et hus til en million, hvilket jo er en brøkdel af, hvad en to-værelses koster i hipsterkvarterene. Mon ikke der vil ske det, at når man vil gøre det kunstigt billigere at bo i de større byer, så gør man det også kunstigt sværere at få folk til at slå sig ned i provinsen? Det vil jeg tro.

Men hvorfor mener politikerne ikke, at det er lige så vigtigt, at alle skal have råd til at bo i provinsen? Her kan det være svært nok at få lov til at låne til et hus til en million, hvilket jo er en brøkdel af, hvad en to-værelses koster i hipsterkvarterene.

Hvis det er et politisk mål, at alle skal have råd til at bo i de større byer, så skal alle da også have råd til at bo i provinsen. Mon ikke politikernes bekymring for de høje priser for en bolig i byerne skyldes, at deres verden ikke går meget længere, end til Valby bakke…..?

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Forsommerture med Cyklistforbundet

Annonce
Kultur

Tønder Unge Film Festival 2022

Annonce
Midtsyd

Bregnbjergskolen holdt fest for hele verden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Guldregn over Slagter Lampe: Fik 16 ud af 16 mulige medaljer for sine pølser

Ugeavisen Haderslev

Rikke Thomsens sange bliver til teaterforestilling

Midtsyd

Bregnbjergskolen modtager 2.800 kr. af skolemælkslegatet

Midtsyd

Efter otte år er det snart slut: Helbredsmæssige årsager lukker dametøjsbutik

Ugeavisen Haderslev

Familiespejderdag med Vojens Rune Gruppen

Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Midtsyd

Sofari hos Solbakken Økologi

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Midtsyd

Jesus på Gram Slot

Midtsyd

Seksårige Villads opdagede en brand og reddede huset: – Der er ild inde i vinduet!

Midtsyd

Pins'Mærken er endelig tilbage - og der er nyheder på programmet

Midtsyd

Klumme: Har vi glemt påske-glæden?

Annonce