Annonce
Midtsyd

Klumme: Cirkus er rejst

Annelie Gehrke Hansen, folkeskolelærer og forfatter, er ugens klummeskribent. Arkivfoto

Cirkus er rejst

Måske har han langt om længe erkendt, at slaget er tabt, når dette ryger i trykken. Måske (og nok mest sandsynligt) har han ikke.

Uanset hvad er alle de tæerkrummende pinagtige optrin, der pt. leveres fra cirkus Donald, efterhånden lige dele dybt tragiske og urkomiske. Hvor længe billetterne til dette års forestilling endnu sælger, vil forhåbentlig snart være afgjort en gang for alle.

Luk teltet. Sælg cirkusvognen. Forestillingen er forbi. Du tabte. Ud.

Face it!

For alle må og skal vi videre nu.

Klimaet er stadig en voldsom og nødvendig bekymring. Verdensfreden altid et kæmpe issue at adressere. Corona er allevegne og overskyggende alt. En pandemi, som i den grad må siges at have lagt sin klamme hånd ned over alle. Den vogn-karavane vender ingen bare lige sådan - heller ikke efterfølgeren - og bugserer hjem.

Men tanken om, at cirkusbossen lige om lidt ikke længere hedder Donald, er beroligende. Det giver håb for mange af os. Så tør vi igen tro på, at det gode og samlende når længst. At fornuften sejrer til sidst. At cirkus må lukke for vinteren, når forestillingerne ikke længere trækker folk nok. Så ER det slut for i år, og en ny sæson med nye artister og cirkusnumre er på vej.


Luk teltet. Sælg cirkusvognen. Forestillingen er forbi. Du tabte. Ud.

Annelie Gehrke Hansen, klummeskribent


Men lad os nu huske, at når teltet (forhåbentlig) snart pakkes ned, så står der en masse mennesker tilbage. Mennesker, som faktisk gerne ville have set klovnen optræde en sidste gang. Ja, faktisk mange gange. I deres øjne burde denne cirkus-sæson endnu være på sit højeste.

De står tilbage nu. Vrede over de billetter, de fik tyvstjålet. Måske synes vi, de grinte på de helt forkerte tidspunkter i forestillingen. Måske forstår vi ikke deres cirkusønsker og drømme. Men de var der! Og de ville have set mere. De bør også have en eller anden plads i teltet til næste sæson. Også selv om cirkusdirektøren endelig er en anden. Også selv om teltet har skiftet kulør.

Afslutningsvis kunne man jo nu forfalde til en lidt små-plat metafor omhandlende en gammel cirkushest, der nu har lugtet nyt savsmuld i manegen. Men den ligger næsten for lige til.

I stedet kunne vi jo nævne den nye cirkusprinsesse. Hun virker på mange måder både smidig, lovende og elegant. Lad os håbe, hun leverer. Og lad os håbe, teltet løfter sig til bedre højder, når cirkus næste sæson igen åbner op.

Var det for øvrigt politik, du spurgte om? Det ved jeg ikke noget om. Jeg forholder mig til savsmuld og cirkusheste. Men skal jeg endelig sige noget om det, så bliver det kort og konkret - og på godt sønderjysk:

Trump - Læt æ rump!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce