Annonce
Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annelie Gehrke Hansen, folkeskolelærer og forfatter. Arkivfoto
Annonce

Er du mon også en af dem?

En af dem, som ommøblerer lidt for tit, flytter glad rundt på planterne i drivhuset, maler om, fordi man jo lige kan? Bygger skæve palle-trapper eller bytter om på puderne i sofaen bare for at skabe lidt ravage (eller for at få følelsen af bare at gøre noget unyttigt i det hele taget)?

Indrømmet, det er jeg.

Og jeg er altså ikke altid lige stolt af det.

Slet ikke, når min mand, familie eller venner grinende spørger: "Hvorfor?”

Tja, det er da egentlig også et ret godt spørgsmål.

Det er jo strengt taget ingenlunde nødvendigt. Det koster en masse tid og overvejelser. Det fjerner fokus fra andre og ofte mere presserende ting. Det bliver sjældent ret meget kønnere, end det var i forvejen. Ja, ved flere lejligheder koster det faktisk “endnu en runde”, da det som umiddelbart lød som en helt fantastisk god ide, ikke rigtig viste sig at være helt så gennemtænkt alligevel.

Men hvorfor så, kunne man jo fristes til at spørge endnu en gang?


Det er ganske enkelt sjovt at gøre, fordi det opstår ud af ingenting og bare er helt og aldeles uplanlagt. Befriende tilfældigt.

Annelie Gehrke Hansen


Og her kommer det!

Det er, fordi det netop er totalt unødvendigt, at det er så genialt godt at kaste sig ud i. Fordi det ingen højere mening har eller behøver få.

Fordi det ikke er alvorligt eller presserende eller påkrævet af én.

Det er ganske enkelt sjovt at gøre, fordi det opstår ud af ingenting og bare er helt og aldeles uplanlagt. Befriende tilfældigt.

Akkurat ligesom når glade børn ikke kan forklare, hvorfor eller hvordan verdens eller dagens bedste leg egentlig er opstået. Den er der bare lige pludselig. Og så er den med ét helt livsnødvendig og umulig at slippe igen. Fordybelsen og fortabelsen er total. Ingen aner bagefter, om der blev leget (eller bygget eller syet eller plantet) i 17 minutter eller 17 timer. For tiden gik jo bare, uden vi opdagede det.

Så kender du mon det?

Er du også en af dem?

Har du også bygget en temmelig skæv pallebar? Flyttet unødvendigt om på dine 17 Kaehler-dimser eller plantet dit jordbærbed om tre gange på en sæson? Hvis ikke, så kom endelig i gang.

Det er godt og afslappende og dejligt unødvendigt - og hvis du ikke gider, så grin lidt med (eller af) os, der gør. Om ikke andet så kan du da fortabe dig lidt i morskab over det - og give hjernen lidt fri imens.

Og imens du overvejer, hvilken af ovenstående muligheder der kunne fungere godt for dig, så kaster jeg mig over at bage en stak boller. Bare ud fra, hvad der nu er at finde i køleskab og omegn. Måske bliver de gode, måske gør de ikke. Pyt. Har vi lyst, så prøver vi sgu!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce