Annonce
Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Annelie Gehrke Hansen, folkeskolelærer og forfatter. Arkivfoto
Annonce

Grøn omstilling.

Det kan man vist godt kalde den udfordring, husets mindste for nylig fik mig overtalt til at deltage i. Foranlediget af diverse youtubere var familien derfor på en lørdags-mission af en noget særegen karakter. Udfordringen var simpel nok. Du må en hel dag kun spise ting, der er grønne. Altså som i farven grøn.

“Aha!”, tænkte moren her.

“Det kan kun blive en sund dag. Hvor svært kan det lige være?”

Alt imens jeg frydede mig over, at de grøntsags-forskrækkede unger havde valgt en farve, de vist ikke helt havde overvejet konsekvensen af.

Så mig i gang fra morgenstunden. Spinat-pandekager med pære til morgenkaffen. Derefter fieldtrip til Bilka efter grønne spiselige ting (og grøn frugtfarve ikke at forglemme). Kassedamen bemærkede venligt det farvekoordinerede vareoptog, som hun med et smil og en grinende hovedrysten bippede igennem.

Derefter bød dagen på intet mindre end grøn ost, grøn pasta, grønne ærter, grønne sure agurker og almindelige grønne (glade?) agurker, grønne macarons, grønne spinatboller, grøn guacamole, grøn salat, grøn glasur, grønne gnocchi, grøn saft - og endelig den store finale: grønne spinatfrikadeller tilsat et tilpas skvæt grøn frugtfarve. Velbekomme.

Hvis grønt er så godt for øjnene, som et ordsprog vistnok hævder, så tør jeg hermed godt afsløre: Det er løgn!

Ja, grønt er sikkert godt for øjnene - men i AFMÅLTE mængder, tak.

Grønne frikadeller er bare ikke det samme - og det var måske også på grænsen til ren snyd. Så sjovt er det altså heller ikke at spise aftensmad med lukkede øjne af bare grøn misundelse over farens indbydende tallerken (han undlod elegant at blive rullet ind i hele projektet og holdt sig klogeligt på heppekors-siden hele dagen).

Reel grøn omstilling kunne vi vist heller ikke rigtig tillade os at kalde det, vi havde gang i.

Men dagen fik dog til sidst en ende. Aftenkaffen bød på en kop grøn the og dagens bedste sætning serveret af familiens mindste:

“Mor, det tror jeg ikke, vi behøver prøve igen!”

Jeg kunne ikke være mere enig. Lad os fremadrettet efterlade diverse YouTube-challenges på nettet til sig selv. We are done! Skulle andre blive fristet til en lignende udfordring, så står vi dog gerne bi med alskens gode råd. Det første kommer her og det er ganske gratis: Glem grøn og gå med brun.

Nutellamadder en hel dag er bare sjovere!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Midtsyd

Cirkus Trapez indtager feriebyen i Arrild

Midtsyd

Samlede 50.000 kroner ind til Røde Kors

Midtsyd

Toftlund Dyreklinik byder indenfor

Annonce