Annonce
Midtsyd

Klumme: Hvem har du rost denne uge?

Annelie Gehrke Hansen, folkeskolelærer og forfatter. Arkivfoto
Annonce

At give og modtage ros er nogle gange en kompliceret disciplin. Eller i hvert fald en disciplin, der til tider kan udfordre en enkelt eller to af os. Generelt er der nogle gange en tendens til, at vi nok skal få sagt det, når vi ikke synes om noget. Men får vi også altid lige husket at sige det højt, når noget fortjener ros? Jeg gør ikke altid. Måske du er i samme båd? Men det er det vel aldrig for sent at råde bod på. So here goes.

Ros til alle de mennesker, der lørdag eftermiddag frekventerede Ikea Aarhus-restauranten iført mundbind, smilende øjne og kilometervis af tålmodighed. Ikke en eneste derinde øffede over at skulle påføre sig masken. Tværtimod blev der takket og nikket høfligt til den søde ungarbejder, der gladeligt delte ud til højre og venstre af både håndsprit og mundbind til alle, der manglede. Så balancerede vi alle afsted med kødboller og knagerækker i lange baner, hæftede elastikker bag ørerne og udviste samfundssind på allerfineste vis. Sådan, folkens. Ros for god tone!

Så synes jeg da også, jeg vil rose to søde kvinder i corona test-telt 3 ved Kolding Sygehus forrige uge. De formåede på allermest varme og pædagogiske vis at få overbevist min snottede datter om, at det ingen sag er at få stukket en træpind ti centimeter ned i halsen for at få taget et skrab. Ikke nok med, at de var professionelle og tålmodige. Der var også smil og tid til børnevenlig snak. Og så kvitterede de oven i købet efterfølgende med en filur-is. Simpelthen imponerende i betragtning af, hvor mange hundrede gange dagligt de modtager en ny bil med nedrullede vinduer og mistænksomme otteårige børneøjne. Ros til dem. De gjorde en stor forskel på en træls dag.

Sidst, men ikke mindst; ros til alle jer klummelæsere her i Ugeavisen Midtsyd-land.

Ros for vedholdenhed og læselyst - og for at udholde til sidste afsnit af denne uges klumme. Også selv om den endnu engang kom til at indeholde noget delvist corona-relateret. Tak for det - og for at være med til at lade mig uddele lidt ekstra ros. Det gik jo egentlig ganske godt. Måske man skulle overveje at gøre det igen i morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtsyd

Nye medlemmer i Rotary Toftlund

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Teater i Toftlund: "Det ensomme hjerte"

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Annonce