Annonce
Midtsyd

Klumme: My little pony

Joan Emiliussen, skoleleder på Branderup Friskole. Arkivfoto: Thomas Holl
Annonce

Jeg læste et opslag på Facebook den anden dag: ”Hvis du giver dit barn en pony”.

Opslaget ramte lige plet hos mig, som har en hesteglad pige, og ud over at være et fint opslag rummer det også et vigtigt budskab.

Kort fortalt og frit oversat var indholdet noget i retning af dette:

Hvis du giver dit barn en pony, begynder et hestefællesskab, og livet ændrer sig. Både for dit barn og dig selv. Før du ved af det, er alle weekender optaget af gøremål med ponyen.

Bilen bliver møgbeskidt, garderoben bliver udskiftet, og der er utallige frysende timer forude. Du får lært alle de ting, der er godt/skidt for kræet, bliver mester i indkøb af udstyr. Bare fordi du købte en pony.

Dit barns frie timer bliver brugt på at lære nye færdigheder, opbygge selvtillid og have det sjovt med ponyen. Du bliver vidne til de første galopanspring, den første roset, det første styrt …

Hvis du giver dit barn en pony, giver du dit barn mere end bare noget at ride på. Du giver dit barn en sport, et talent, et håb og drømme. Du giver dit barn en mulighed for at lære om ansvar, en plads til at vokse, en mulighed for at skubbe til sine grænser. Du giver dit barn mulighed for at opleve mod, nederlag og succes. Alt det, fordi du gav dit barn en pony …

Nu skal det jo ikke forstås sådan, at alle forældre skal give deres børn en pony. Den største gave, vi kan give vores børn, er muligheden for at være i et fællesskab, hvor de kan udvikles og gro. Og så er det jo ligegyldigt, om det er fodbold, karate, porcelænsmaling eller ridesport.

Meget i skolehverdagen er styret og tilrettelagt, og det er godt og nødvendigt. Heldigvis er der også plads til mere lystbaserede sammenhænge, som tager udgangspunkt i, hvem de er, hvad de er gode til, og hvad der giver dem succesoplevelser.

Jeg tror, at den største gave, vi kan give vores børn, er en meningsfuld tilværelse, hvor de styrer mod det, der giver dem mening. Men også, at de, når de træffer et valg, lærer, at der er et ”både og”, og at det kræver ansvarlighed, hårdt arbejde og forpligtelse – ligegyldigt hvad det drejer sig om, eller fordi du gav dit barn en pony.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Karting bliver nyt linjefag på VGIE

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Hvem har du rost denne uge?

Midtsyd

Foredrag aflyst

Midtsyd

Ny udstilling i Kultur- og Musikhuset

Midtsyd

Kulturugen begynder i Toftlund

Midtsyd

Så er Mortensens bænk på plads igen

Midtsyd

Vedbøl fik sin egen krolfbane

Annonce