Annonce
Midtsyd

Kolding-butik med masser af genbrug åbner i Vojens

Peter Rørvang Hinge har køb og salg i blodet. Han opkøber konkurs- og dødsboer og rykker nu sin forretning fra Kolding til Vojens, hvor han i første omgang lejer sig ind det tidligere bolighus på Trekanten. På længere sigt er intentionen at købe den store bygning. Foto: Inge Rogat Møller
Peter Rørvang Hinge fra Sommersted har i de sidste 12 år levet af at opkøbe døds- og konkursboer og sætte effekterne til salg. Den 1. april slår han dørene op til en ny, stor genbrugsbutik på Trekanten.

Vojens: Der kommer nu igen liv i det tidligere bolighus på Trekanten i Vojens. Den 1. april klokken 10 slår Peter Rørvang Hinge fra Sommersted dørene op til Kigindnytogbrugt, der indtil jul havde adresse på Dieselvej i Kolding.

- Der var simpelthen for lidt plads i Kolding, forklarer den 45-årige Peter Rørvang Hinge, der  ikke får problemer med at finde rum til sine møbler, tøj, glas, fiskestænger, hårde hvidevarer, cykler og de tusind andre ting, som han sikrer sig gennem opkøb af døds- og konkursboer.

Han skifter nemlig Kolding-adressens 700 kvadratmeter ud med 2800 kvadratmeter og en placering, som han betegner som meget bedre.

- Forretningen er meget mere synlig fra vejen her i Vojens og ligger ikke langt fra motorvejen.

Annonce

Passion for handel

Peter Rørvang Hinge har i de seneste 12 år drevet genbrugsbutik samt opkøbt døds- og konkursboer i en radius af 100 kilometer fra hjemmet i Sommersted. I den nye forretning sætter han opkøbene til salg sammen med en række nye varer. Ved åbningen bliver der eksempelvis slagtilbud på helt nye knivsæt:


For mig er en god handel, at både jeg og kunden er tilfreds.

Peter Rørvang Hinge, Kigindnytogbrugt


- Folk skal kunne gøre en god handel, så hvis man kommer med flere ting, så kan vi handle. Prisskiltene er vejledende. For mig er en god handel, at både jeg og kunden er tilfreds, siger Peter Rørvang Hinge, der er vant til at mange opkøbere også kommer forbi – for at handle.

- Det er jo varer af god kvalitet, fordi de kommer fra dødsboer. Der er både designmøbler og mærkevarer.

Der er nok at se til. Det tidligere bolighus er på 2800 kvadratmeter. Hovedparten - 2200 kvadratmeter skal bruges til Kigindnytogbrugt, mens resten på et senere tidspunkt skal indrettes til boksrum, som folk kan leje sig ind i. Foto: Inge Rogat Møller

Ballasten er i orden. Peter Rørvang Hinge, som oprindeligt stammer fra Aarhus, har både en tømrer- og en butiksuddannelse. Blandt andet har han været daglig leder af Aktiv Super i Horsens.

- Men jeg valgte at gå væk fra butikslivet, da børnene var små, forklarer han.

Annonce

Først leje så køb

Det er ejendomsmæglerfirmaet E. Dam Jensen fra Esbjerg, der har formidlet den store bygning. Den har stået tom, siden Idemøbler i 2016 flyttede til Haderslev og lider under manglende vedligeholdelse. Peter Rørvang Hinge har ved overtagelsen forpligtet sig til at holde den i stand. På længere sigt har han intentioner om at købe.

Kort om

Peter Rørvang Hinge er gift med Gitte Hinge, der driver Kigindnytogbrugt hos Gitte i Sommersted.

Parret bor i Sommersted.

Peter Rørvang Hinge kommer selv til at stå i den nye butik, der på hverdage holder åbent torsdag til søndag fra klokken 10 til 15. Den første lørdag i måneden dog fra klokken 8 til 15.

Mandag til onsdag tømmer han dødsboer.

- Eivind Dam Jensen pressede virkelig på for en overtagelse, siger Peter Rørvang Hinge, der også har kigget på andre lokaliteter i området. Placeringen og ikke mindst kvadratmeterne betød dog, at fingeren i sidste ende pegede på Trekanten.

- Men bygningen trænger virkelig til en kærlig hånd.

Peter Rørvang Hinge glæder sig rigtig meget til åbningsdagen. Lige nu går dagene med at sætte på plads. I første omgang er varerne fra den nu lukkede Kolding-forretning blevet flyttet til Vojens. Men det er slet ikke alt. En gård og den gamle købmandsbutik i Sommersted er også proppet med varer, som skal flyttes.

- Så vi har travlt lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Midtsyd

Kviktest på vej til børn ned til seks år

Midtsyd

Krolfformand: - Ærgerligt at debattere på Facebook

Midtsyd

Ugens klumme: Grundstoffet i Danmark

Annonce