Annonce
Midtsyd

Kompagni i offensiven: Vil gerne være flere

Fællesskab, udeaktiviteter, action, uddannelse af forskellig art er kendetegnende for Hjemmeværnskompagni Tønder, hvor Keld Jacobsen er kompagnichef. Han håber at kunne tiltrække nye medlemmer - ikke mindst fra Toftlund-området. Foto: Thomas Holl
Hjemmeværnskompagni Tønder har langsomt taget hul på et generationsskifte. Især kunne man godt tænke sig flere medlemmer fra Toftlund-området.

TØNDER/TOFTLUND: Hjemmeværnskompagni Tønder er en militær beredskabsorganisation, der er forankret i Tønder Kommune og som har bopæl i Skærbæk.

I øjeblikket tæller kompagniet 55 soldater, men man vil gerne have flere folk med. Det fortæller kompagnichef Keld Jacobsen.

- Vi kunne godt tænke os også at se yngre generationer i Hjemmeværnskompagni Tønder. Mange af vores medlemmer er modne mennesker, men for at få en større spredning er det ikke mindst personer under 55 år, vi håber at kunne tiltrække. Vi er repræsenteret mange steder rundt i kommunen, men desværre ikke så meget i området omkring Toftlund. Det håber vi også at kunne ændre på, siger han.

Annonce

Bevogtning er det essentielle

Kompagniets vigtigste opgave overhovedet er bevogtning, og det yder blandt andet hjælp ved katastrofer og miljøforurening. Forsynings-, støtte- og forplejningstjeneste, signaltjeneste og almindelig hjælp til politiet er nogle af de andre opgaver, kompagniet løser.

Hjemmeværnskompagni Tønder har i godt en snes år bestået af blandt andet de tidligere kompagnier i Tønder, Bredebro, Skærbæk og Toftlund. For fire år siden blev Keld Jacobsen kompagnichef, og siden har kompagniet etableret sig på brandstationen i Skærbæk, hvor man blandt andet råder over undervisningsfaciliteter.

Og nu håber man så at kunne få folk fra hele Tønder kommune med. Og altså ikke mindst Toftlund-området.

- Det kan være kvinder og mænd, der vil være ledere eller soldater og som gerne vil være en del af et fællesskab. Gerne tidligere værnepligtige og tidligere ansatte i Forsvaret, siger Keld Jacobsen.

Er man interesseret at vide mere om hjemmeværnskompagniet, kan man finde flere informationer på Hjemmeværnskompagni Tønders Facebook-side eller på vistillerop.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Annonce