Annonce
Midtsyd

Kristoffer fra Skrydstrup tordner afsted mod mobning

22-årige Kristoffer Biel (tv.) fra Skrydstrup slår to fluer med et smæk, når han kører motorcykel. Han er netop blevet medlem af den landsdækkende forening, MC Mod Mobning, som kører landevejene tyndt, for at gøre opmærksom på mobning. Som tidligere mobbeoffer ved han, hvad han taler om. Foto: Mette Henriksen
22-årige Kristoffer Biel fra Skrydstrup er blevet mobbet igennem hele sin barndom og ungdom. Nu kører han landevejen tyndt sammen med foreningen MC Mod Mobning, en gruppe af motorcyklister, som "laver larm" mod mobning.

VOJENS: De tordner afsted på store maskiner iført tungt læder-bikertøj, gerne i grupper, og ofte bliver det hårde ydre, som nogle forbinder med et vist miljø, forstærket af tatoveringer i alle afskygninger.

Men i bund og grund er de fleste bikere mennesker med et stort hjerte, som står op for dem, der har det svært.

Sådan siger Max Hynne Jensen, Henrik Krogsgaard og Kristoffer Biel fra henholdsvis Vojens og Skrydstrup, der allesammen kører motorcykel. Ofte er det bare hyggeture sammen med andre bikervenner, andre gange med et bestemt formål, som når de indtager landevejene sammen med andre bikere fra foreningen MC Mod Mobning, en gruppe af motorcyklister fra hele landet, som er gået sammen, for at sætte fokus på mobning.

Annonce

- Noget der faktisk kendetegner bikerfolket, er et stort sammenhold og hjertevarme, siger Henrik Krogsgaard, der aldrig selv har oplevet at blive mobbet.

Det har både 47-årige Max Hynne Jensen og 22-årige Kristoffer Biel til gengæld.

- Jeg blev mobbet igennem hele folkeskolen og kom på efterskole, for at få ro på. Men her fortsatte det bare, fortæller Max Hynne Jensen, som tydeligt husker den første mobbeaktion mod ham på efterskolen:

- De trak bukserne ned på mig og brændte mig i skridtet.


De trak bukserne ned på mig og brændte mig i skridtet.

Max Hynne Jensen, tidligere mobbeoffer


Måtte på skadestuen

Kristoffer Biel nikker eftertænksomt, for det er noget af det samme skrækscenarie, han har oplevet i mange år - at blive holdt udenfor og blive mobbet fysisk og psykisk, uden at vide hvorfor.

- I 3. klasse var der én af de store fra 7., som kom ind i klassen, og klaskede mit hoved ned i bordkanten, fordi han mente jeg havde slået en pige. Så måtte jeg på skadestuen og sys med fem sting.


I 3. klasse var der én af de store fra 7., som kom ind i klassen, og klaskede mit hoved ned i bordkanten, fordi han mente jeg havde slået en pige. Så måtte jeg på skadestuen og sys med fem sting.

Kristoffer Biel, tidligere mobbeoffer


Havde du da slået pigen?

- Nej, det kunne jeg aldrig finde på, svarer han med alvor i blikket.

Kristoffer Biel blev senere flyttet over på en anden skole. Det var i 4. klasse.

- Her fik jeg det rigtig godt og fik venner. Men så blev jeg flyttet over i specialklassen, fordi jeg har en diagnose, og så gik det ned ad bakke igen. Jeg ville ikke være anderledes og specialklassedreng. Da jeg så kom i 10. klasse, var jeg igen samlet med alle dem, som havde mobbet mig i de mindre klasser.

Kristoffer Biel er videre i dag, men det har taget tid at forstå, at man er god nok, når man er blevet mobbet i mange år.

- Det var først, da jeg kom ind på mit uddannelsessted, at jeg lærte at sige fra. Her fik jeg muligheden for at redefinere mig selv, og blive en ny udgave af mig selv. I dag er der ingen der får lov til at mobbe mig mere, fastslår Kristoffer Biel, som glæder sig til at deltage i turene med de andre medlemmer fra MC Mod Mobning, hvor han håber at kunne give andre mobbeofre  styrke og mod ved at fortælle sin egen historie.

De lokale MC´ere Kristoffer Biel, Max Hynne Jensen og Henrik Krogsgaard (fra venstre) elsker at køre ture på deres store maskiner. Og så står de op for børn og unge, der har det svært. Foto: Mette Henriksen

- Jeg er selv kommet godt videre, og det vil jeg gerne fortælle om. Der er er ingen, som skal have det, som jeg havde det som barn, fastslår den 22-årige, der i dag er et godt sted i sit liv med fast kæreste og et drømmejob som klejnsmed.

I lørdags var Henrik, Max, Kristoffer og mange andre bikere igen ude at "larme" for et barn, der bliver mobbet, dengang i Kolding-området.

- Det gør indtryk, når vi kommer 300 bikere og samles om mobbeofferet. Nogle gange står mobberne og kigger med fra sidelinjen, og nogle kommer endda og spørger, om de også må få en tur - med helt lille stemme, siger Max Hynne Jensen.

Om MC Mod Mobning

MC Mod Mobning er en gruppe af motorcyklister, som sammen gerne vil kæmpe imod mobning. Gruppen er organiseret på Facebook, hvor de eksempelvis kontaktes af forældre eller en anden voksen, der er tæt på mobbeofferet. Motorcyklerne møder efter aftale op på barnets skole er ved hjemmet, hvorefter de mange motorcykler tager en tur rundt i området med det mobbede barn bagpå, for at gøre opmærksom på mobning. En repræsentant fra foreningen følger barnet et stykke tid efterfølgende i en slags mentorforløb.

Målgruppen er børn og unge (indtil 16 år, red.), som føler sig mobbet i skolen og/eller ved fritidsaktiviteter.

Man kommer i kontakt med MC Mod Mobning ved at skrive til én af administratorerne i gruppen.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Seniorrådet inviterer til fest med Kisser og Søren

Annonce
Annonce
Midtsyd

Efter Lions-sponsorat: Frivillige træder i pedalerne for Vojens ældre

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Skiftede kurs efter corona: Hønemor Mathilde nyder livet på landet - og alle sine skønne damer

Ugeavisen Haderslev

Lions Vojens donerer christianiacykel til Bregnbjerglunden

Midtsyd

Puljepenge til friplejehjemmet i Agerskov skal bruges på leg

Midtsyd

Knap 70 på venteliste: Stor interesse for nye seniorboliger i Agerskov

Midtsyd

Musik- og Teaterforening i Toftlund starter sæsonen med børneforestilling

Midtsyd

Sammen i Gram' støtter - også - julebelysningen

Midtsyd

Medalje til skøjteløber efter corona-pause

Midtsyd

Christian forlod Årø og skolen som 14-årig - nu fejrer han 40-års jubilæum som selvstændig

Midtsyd

Først Henning, så Morten og nu Casper: Medaljeregn i VVS-familie fra Vojens

Midtsyd

Mari-Louise udstiller brudekjoler i Vojens - og drømmer om en fysisk butik

Ugeavisen Haderslev

Museum efterlyser historier om Kongeskibet

Midtsyd

Marianne er frivillig på Bregnbjergskolen: - Det er en kæmpe oplevelse

Ugeavisen Haderslev

Vojens Kultur- og Musikhus swinger igen

Midtsyd

Våbenhusets rejsegilde blev markeret med taler og pølsevogn

Midtsyd

Nyt projekt: Hjælp Toftlund arkiv med billeder af dit hus

Midtsyd

Nye svævebaner og dansetimer: Toftlund Udviklingsråd er klar med massevis af oplevelser

Midtsyd

Det´ for børn: Lørdagslitteratur-slik på Haderslev Bibliotekerne

Midtsyd

Forsamlingshus har fået nyt navn og vil udvikle: - Hammelev mangler en café - vi har rammerne

Midtsyd

Midtlandskoret har taget hul på ny sæson

Midtsyd

Klumme: De unge ældre løber faktisk - og de unge er aldrig syge

Midtsyd

Uge 39 er kattens uge: Gratis neutralisering af herreløse katte i Hammelev

Annonce