Annonce
Midtsyd

Kultur- og festdagen i Gram er aflyst

Der bliver ingen kultur- og festdag i Gram i år. Og dermed heller ikke noget kaffebord på Torvet, hvor Ældre Sagens aktivitet ellers har været et populært indslag. Arkivfoto: Thomas Holl
Gram Handelsklub springer den traditionelle Kultur- og festdag over i år. Planlægningen er kommet for sent i gang og lysten mangler, fortæller formand Thomas Vedsted.
Annonce

Gram: - Hvis der stadig findes butikker i Gram næste år, så kan det da godt være, at vi afholder Kultur- og festdagen igen. Men i år bliver der ingen kulturdag.

Så kontant lyder udmeldingen fra formanden for Gram Handelsklub, Thomas Vedsted, omkring at den over 20 år gamle tradition i august måned, Kultur- og festdagen, ikke afholdes i år.

Beslutningen er taget ud fra forskellige perspektiver, fortæller formanden. Placeringen af den kommende REMA 1000 i byen er en indirekte faktor til, at man er kommet for sent i gang med forberedelserne. Lysten til at planlægge festlige indslag i byen har ligget på et lille sted, siden Brugsen har annonceret sin lukning.

- Kulturdagen plejer at være en festens og glædens dag. Men i år er vi ikke rigtig i festhumør, når Brugsen står til at lukke. Det er ikke den eneste grund, men det hænger sammen indirekte. I værste tilfælde kommer lukningen af Brugsen til at ødelægge handlen på torvet, siger Thomas Vedsted.

Formanden lægger ikke skjul på, at den lokalplan, som tilgodeser en ny REMA 1000´med beliggenhed i Østergade, i stedet for at skabe bedre synergier i bymidten, er en torn i øjet på handelslivet.

- Der er fra Haderslev Kommune ikke arbejdet nok med byplanlægningen. Jeg er godt klar over, at det kan skyldes manglende ressourcer, men det er stadig ikke godt nok. I en by som Gram kan der hurtigt gå butiksdød i den, når en gigant som REMA 1000, der åbenlyst er fuldstændig ligeglad med synergien i byens handelsliv, overtager kommandoen. Detailhandelsanalyser har vist, at det i de små byer netop er synergien, som gør hele forskellen, siger han.

-Vi har igennem dialog og møder fremlagt alternative muligheder, i håbet om at danne en ramme for handel i Gram, som vi vurderer, kan gavne flere butikker, og dermed undgå butiksdød. Det er vores opgave som forening at tilgodese medlemmernes interesser, og derfor er jeg rigtig ked af, at vi ikke har kunnet nå igennem til REMA, siger han.

I det hele taget bliver den nye butik ikke køn at se på, vurderer Thomas Vedsted.

- Butikken kommer til at ligge tre til fem meter højere end rundkørslen i bymidten, for at den kan komme på niveau med p-pladsen. Så kønt bliver det ikke.

- Kulturdagen plejer at være en festens og glædens dag. Men i år er vi ikke rigtig i festhumør, når Brugsen står til at lukke, siger Thomas Vedsted, der er formand for handelsklubben i Gram. Arkivfoto: Ella Warming
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce