Annonce
Midtsyd

Ladies Circle Agerskov/Toftlund fylder 30 år:  - Vi vil gerne være flere

Det er både sjovt og lærerigt at være del af kvindenetværket Ladies Circle. Billedet er taget i forbindelse med et landsmøde. Privatfoto
Ladies Circle Agerskov/Toftlund fejrer i år 30-års jubilæum. Men festen må vente.

AGERSKOV/TOFTLUND: Da Ladies Circle Agerskov/Toftlund blev grundlagt for 30 år siden, var den nuværende formand, Lydia Henriette Sørensen, otte år.

Ladies Circle er kvindernes pendant til Round Table og opstod i England i 1930 og kom til Danmark i 1949. Så selvom organisationen efterhånden har en del år på bagen, så holder konceptet stadig, siger hun.

- Det er da en fordom, vi møder engang imellem, at det er gammeldags at være del af det her. Og vi har da også en del traditioner, og ”ting” vi gør, som de også gjorde for mange år siden, som vi stadig holder i hævd. Men vi er jo så meget mere, fortæller formanden.

Annonce

Syv medlemmer

Gammeldags? Næppe. Faktisk er medlemmerne i den lokale afdeling, der pt. kun tæller syv, fra 23 – 45 år.

Den lokale formand kan ikke forstå, de ikke er flere. For det er både hyggeligt, spændende og udviklende være del af Ladies Circle.

- Personligt har jeg taget et kæmpe skridt rent udviklingsmæssigt. Både, fordi jeg har haft så mange sjove og givende oplevelser ved at være medlem af Ladies Circle, hvor vi udfordrer hinanden og hele tiden lærer nyt. Jeg har også lært at stå og snakke foran andre. Det var ellers noget, jeg ikke har været særlig glad for før, siger Lydia Henriette Sørensen, som uddyber:

- Vi mødes flere gange årligt med de andre afdelinger, så det har givet mig bekendtskaber – og venner - i alle dele af Danmark. Jeg har fået et kæmpe netværk, og det er fantastisk.

Ladies Circle arbejder med velgørenhed og støtter lokale, nationale og internationale projekter.

- I år er det LykkeLiga (håndboldprojekt for udviklingshæmmede børn, red.), som er vores service-projekt. Det vil sige, som vi giver penge til, blandt andet ved at afholde et lotteri og indtægter fra salg. Det seneste år har alt dog været anderledes på grund af corona, så det har været begrænset, hvad vi har kunnet stable på benene, siger Lydia Henriette Sørensen, som kun kan opfordre andre kvinder til at kigge nærmere på det, som Ladies Circle kan og står for.

- Med fuldtidsarbejde og en travl familiehverdag kender jeg alt til det der med, at det kan virke uoverskueligt at skulle ud af døren efter en lang dag. Når jeg så først er kommet afsted, og hygger mig sammen med de andre piger, så er det bare med til at gøre min dag endnu bedre, siger hun.

Corona har som bekendt spændt ben for meget af de sjove det seneste års tid. Således må også Ladies Circle Agerskov/Toftlund vente lidt med at fejre 30-års jubilæet, men Lydia Henriette Sørensen håber at kunne tage revanche snart.

- Vi regner med at kunne fejre jubilæet til sommer med en rigtig god middag. Det trænger vi til, slutter hun.

Er man interesseret at vide mere om den lokale afdeling, kan man finde flere informationer på Facebook-siden Ladies Circle LC98 Agerskov-Toftlund.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Ugens klumme: De hjemlige tests

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Farjokes!

Annonce