Annonce
Midtsyd

Lokal ejendomsmægler: - ’Coronasalget’ på boligmarkedet varer også til påske

Den store boliginteresse er vokset frem i løbet af året, siden statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark. I starten var mange i chok og holdt sig tilbage, siden har boligmarkedet taget det største comeback nogensinde. Home/Palle Peter Skov
Boligsalget drev gæk med vinteren. En vanvittig vinter bag os – forrygende forår og påske foran os, lyder det fra Hans Plesner Drud hos home Haderslev - Vojens.

VOJENS/HADERSLEV: Påsken er normalt det store startskud på boligmarkedet. Marts og april er månederne, hvor boligsælgerne har allermest travlt med at sætte til salg, og hvor køberne for alvor kommer ud på boligjagt.

- Men i år er sælgerne og køberne allerede godt i gang, for vinteren har nemlig været usædvanlig travl, fortæller indehaver Hans Plesner Drud.

Tal fra Boligsiden viser, at der er solgt næsten 29.000 boliger i løbet af vinter-månederne. Vintersalget endte med 46 % flere solgte hjem og fritidsboliger end for et år siden, og i nogle uger var der mere travlt end sommeren 2020.

- Så vinteren har i den grad taget forskud på foråret, slår Hans Plesner Drud fast og tilføjer, at man hos den lokale home forretning har solgt mere end 50 % flere boliger i årets første måneder sammenlignet med sidste år.

Boligmarked i medløb

- Det er usædvanligt, forklarer Hans og det betyder også, at det er et boligmarked i medløb, der indleder ’sæsonen’ med påsken som et symbolsk startskud. Coronaen har bare gjort, at sæson er sat ud af spil i øjeblikket.

Der er især tre årsager til, at påsken og foråret også tegner godt for boligsalget

- De mange købere, der fortsat er på færde, de mange og flere boligejere, der sætter til salg lige nu, og renterne der fortsat er lave, siger han.

Annonce

Mange får salgsvurdering

- Vi er ude på mange salgsvurderinger i øjeblikket, men der er også et stort efterslæb. Udvalget til køberne er dykket meget i løbet af et år med corona. Således bliver der måned for måned solgt flere boliger, end der kommer boliger til salg – og det giver selvsagt en ubalance i markedet på sigt.

Den store boliginteresse er vokset frem i løbet af året, siden statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark. I starten var mange i chok og holdt sig tilbage, siden har boligmarkedet taget det største comeback nogensinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Midtsyd

Krolfformand: - Ærgerligt at debattere på Facebook

Annonce