Annonce
Midtsyd

Maren Lotte fra Fole er avisens nye klummeskribent: - Det er vigtigt at stoppe op og nyde livet

Maren Lotte Otte er friluftsmenneske, en passion, som hun gerne deler med andre. Alt efter sæson, og i den grad, som corona tillader det, er der da også forskellige events i Lobbers Refugie, som hun kalder sin idylliske oase på landet lidt uden for Fole. Arkivfoto: Mette Henriksen
Eventyrer, lokal ildsjæl og friluftsmenneske: Maren Lotte Otte fra Fole er avisens nye klummeskribent. Mød hende her.

Fole: I sommeren 2019 gik Maren Lotte Otte tværs over Alperne. Hun fulgte en rute kaldet ”Der Traumpfad”, en vandretur fra Marienplatz i München, til Markusplads i Venedig.

Turen var ca. 550 km lang og der var omtrent 22.000 højdemeter, der skulle forceres. Der blev vandret på befærdede gader og tomme stier, i skove og langs floder, i Alperne og over Dolomitterne, gennem vinmarker og langs strande.

Det meste af turen vandrede Maren Lotte alene, så det er ikke fordi hun er bange for udfordringer. Her i begyndelsen af det nye år kaster den 49-årige mor til tre sig igen ud i noget nyt, når hun springer ud som avisens nye klummeskribent.

Annonce

- Da jeg gik over Alperne skrev jeg dagbog på Facebook, så dem derhjemme kunne følge med i mine oplevelser og strabadser. Det var på en fire ugers tur på en camino i Spanien, at jeg havde efterladt min telefon hjemme og derfor gik old school med lommebog og blyant. Men ellers skriver jeg ikke som sådan. Så det er helt nyt for mig, siger Maren Lotte Otte.

Hun er altid blevet kaldt 'Lobber'.

- 'Maren Lotte' er et specielt navn, og det blev jo ikke bedre af, at jeg kom til at hedde Otte til efternavn, da jeg blev gift, siger Lobber og skraldgriner på en måde, så det smitter.

Fra Skagen til Fole

Maren Lotte Otte stammer fra Skagen. Det var sammen med sin bedre halvdel, Bondemand Jens, som han hedder hos de lokale, at hun i 2000 kom til Fole. Noget man skulle tro krævede mod, at rykke teltpælene op, for at blive medhjælpende hustru på en mælkebedrift langt ude på landet - og langt væk fra sine rødder.

Lotte Maren Otte brænder selv for bålmad og lærer gerne fra sig på sine workshops. Privatfoto
I sommeren 2019 gik Maren Lotte Otte tværs over Alperne. Hun startede turen sammen med to andre, men de mistede lysten undervejs, så hun fortsatte turen alene. - Jeg er dem evig taknemmlig, for det er ikke sikkert, at jeg var kommet afsted uden dem, siger hun i dag. Privatfoto
Maren Lotte Otte elsker at vandre, og det må gerne være eventyrligt og under fjerne himmelstrøg. Privatfoto

- Jeg synes ikke det var svært. Det er bare noget med at finde den lokale spejderforening og melde sig som frivillig. Eller en anden forening. Så bliver man hurtigt del af lokalsamfundet, siger Maren Lotte, der i det hele taget er indbegrebet af et positivt menneske.

- Jeg har det nok generelt sådan, at jeg ikke synes, man skal gøre tingene mere komplicerede, end de er. Når noget er svært, så siger jeg til mig selv, 'hvad er det værste, der kan ske'. Når man tænker nærmere over det, så viser det sig jo, at det hele nok skal gå, siger Maren Lotte, der er uddannet i håndarbejde, men som har arbejdet med alt muligt andet, end lige det, i sit liv.

Jeg har det nok generelt sådan, at jeg ikke synes, man skal gøre tingene mere komplicerede, end de er. Når noget er svært, så siger jeg til mig selv, 'hvad er det værste, der kan ske'. Når man tænker nærmere over det, så viser det sig jo, at det hele nok skal gå.

Maren Lotte Otte er også del af den arbejdsgruppe, som siden sommeren 2018 har arbejdet på at skabe en ny vandrerute med centrum omkring de 10 kirker i det gamle Frøs Herred. Derudover er der også et fokus på lokalhistorien, herunder genforeningens betydning for lokalområdet. Ruten er endnu ikke helt færdig, og der arbejdes stadig på konceptet.

- Jeg er selv meget glad for at vandre, og det er en superfin vandrerute for alle, siger hun.

Annonce

Livsnyder

Mest af alt er hun et aktivt friluftsmenneske. En passion, som hun holder af at dele med andre i 'Lobbers Refugie', som befinder sig i hendes have. Her tilbyder hun alt fra glamping til workshops med bålmad.

- Det er ikke refugium i almindelig dansk forstand, men en foranderlig størrelse af alt det, som giver mig et frirum. Ting jeg gerne vil dele med andre. Navnet Lobbers Refugie er også taget efter de overnatningssteder jeg brugte i den italienske del af min alpevandring. Der afsides liggende hytter blev typisk kaldt noget med 'Refugio', fordi de netop er et shelter, et helle der beskytter fra vind og vejr, siger hun.

- I en fortravlet verden, er det vigtigt at stoppe op, nyde livet, smile, grine og være glad.

Annonce
Midtsyd

Udslip i Agerskov: Mellem 20 og 30 kubikmeter gylle er endt i å

Annonce
Midtsyd

Sangarrangement i Vojens Sognegård

Annonce
Midtsyd

Lokal præst om 'corona-barriere': - Vi skal vænne os til at vi igen kan samles

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Beliggenhed, beliggenhed - beliggenhed

Midtsyd

Regionens teststeder tilbyder nu PCR- og hurtigtest for alle fra to år og op

Midtsyd

Nu kan du indstille kandidater til Frivillighedsprisen 2022

Midtsyd

Skole plyndret for over 100.000 kroner: Gerningsmænd rippede depotrum for værktøj og maskiner

Midtsyd

Ny forening vil fremme sundheden i Gram -  de ældre står øverst på listen

Midtsyd

Et julekort og en nytårshilsen

Midtsyd

SLF-formand: - Vi står der, hvor vi gerne vil være

Midtsyd

Spændende foredrag: Anja kommer til Gram og fortæller om 'Livet på vejen'

Midtsyd

Nærpolitistation i Toftlund åbner til april:  Flemming er én af fem nye 'sheriffer'

Midtsyd

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Midtsyd

Klumme: Hvad er et menneske?

Annonce