Annonce
Midtsyd

Maria fra Gram valgte en erhvervsuddannelse: - Jeg er stolt over at være rollemodel

Maria fra Gram er med i Kohbergs nye podcast-serie Bag om brød. Foto: Mads Kalb Møller
23-årige Maria Hammelsvang Naef fra Gram fortæller om sit fag i Kohbergs nye podcast-serie Bag om brød.

GRAM: I podcast-serien Bag om brød fortæller en række medarbejdere om deres personlige passion for brød. Man kan blandt andet møde Kohbergs direktør, men kommer man fra Gram, så er det måske  især spændende at lytte til eleven Maria Hammelsvang Naef, der er færdigudlært procesoperatør-elev til sommer og herefter fortsætter hos bageriet i bake-off afdelingen.  Hun er nemlig født og opvokset i slotsbyen.

- Det har været en oplevelse at være med til at optage podcasten og fortælle, hvad der faktisk foregår bag murene. Folk bliver ofte overraskede over, hvad mit arbejde går ud på. Det har været sjovt at fortælle mere om - og så er det en mulighed for mig at gøre opmærksom på erhvervsuddannelserne, som jeg er rollemodel for. Jeg nemlig stolt af mit fag, så jeg håber, jeg også kan inspirere andre, fortæller Maria Hammelsvang Naef.


Annonce

Folk bliver ofte overraskede over, hvad mit arbejde går ud på. Det har været sjovt at fortælle mere om - og så er det en mulighed for mig at gøre opmærksom på erhvervsuddannelserne.


Dyrepasser var drømmen

Men faktisk var det ikke procesoperatør-uddannelsen, der var Marias store drøm. Da hun blev student, drømte hun om at være dyrepasser.

- Jeg havde faktisk et ønske om at blive dyrepasser, men det var svært at finde elevplads. Så jeg spurgte på mit tidligere arbejde, hvad jeg ellers kunne blive. En kollega foreslog operatør-uddannelsen. Det undersøgte jeg nærmere, og jeg må sige, jeg har fundet den helt rigtige hylde for mig. Jeg bliver udfordret og lærer hele tiden noget nyt, og det kan jeg godt lide, uddyber Maria.

I podcasten fortæller Maria og hendes kollegaer hos Kohberg om deres arbejde og om, hvordan de hver især bidrager til, at friskpakkede brød ender på frokostbordene i de danske hjem.

- Jeg er ikke den bedste til at lave mad eller bage, så måske er der nogen, der tænker, hvad jeg egentlig laver i et bageri? Men den opgave står bagerne for her hos Kohberg. Jeg hjælper derimod til, så hele processen foregår glidende, og der ikke er bump på brødenes vej gennem bageriet. Så konkret arbejder jeg med el-teknik og processer i bageriet, forklarer Maria.

Du kan lytte til podcast-serien, hvor du normalt henter dine podcasts.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Sten-mariehøns spreder glæde i Agerskov og Branderup

Annonce
Annonce
Midtsyd

Ribekvinder vil gå et spadestik dybere med stressramte: Starter retrætecenter midt ude i naturen

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Fornem donation til Tørning Mølle

Ugeavisen Haderslev

Ocean rescue camp kommer til Vedsted Søbad

Midtsyd

Det så "skidt" ud: Sur smiley til Centrum Steak House i Vojens

Midtsyd

Malene fra Tønder er ny leder på Toftegården: - Der skal være tid til ekstra omsorg

Midtsyd

Fest og dans: Vennekredsen tog på hotel

Midtsyd

Heller ingen galla på STUK i år: Studenterne holder deres egen fest

Midtsyd

Daniel K. Hansen klar til sin 11. sæson i SønderjyskE Ishockey

Midtsyd

Anders Førster bliver assistenttræner i SønderjyskE Ishockey

Midtsyd

Nyt projekt: Orgelspirerne blomstrer i Gram

Midtsyd

Vojens BI hyldede "årets fiduser"

Midtsyd

SønderjyskE henter ny rekrutteringschef i England

Midtsyd

Tysker bliver ny cheftræner for SønderjyskE

Midtsyd

Klar til 13. og 14. sæson: To år mere til Steffen Frank

Midtsyd

STUK-studenter springer ud over to dage: Farfar Paul satte huen på Jonas´ hoved

Midtsyd

Sankt Hans i Vojens: Ny præst holder båltalen

Midtsyd

Milepæl: Kronprinsen lagde grundstenen for F-35 Campus

Midtsyd

Farvel mundbind: Bibliotekerne tager igen imod med et smil

Midtsyd

Ny lysner det: Sct. Hans Aften på Tørning Mølle

Midtsyd

Høllevang-elever slår et slag for miljøet

Midtsyd

Flemming vil gerne have flere rickshaw-piloter til Gram

Midtsyd

Nyt liv i markant bygning: Agerskov har fået sit eget kræmmermarked

Annonce