Annonce
Midtsyd

Marianne om at være selvstændig: - Mit arbejde har hjulpet mig videre i livet

Marianne Sørensen er udlært kok fra Agerskov Kro. For 15 år siden tog hun springet fra fast job til selvstændig - en beslutning, hun aldrig har fortrudt. Foto: Mette Henriksen
I denne serie zoomer Ugeavisen MidtSyd ind på områdets forretningsdrivende. Vi besøger dem i deres virksomhed til en snak om deres liv bag disken og i privaten. I denne uge har vi besøgt kokken Marianne Sørensen fra Agerskov.
Annonce

Hvad ved dine kunder ikke om dig?

- Den er svær, for jeg er en meget åben person og taler jo i forbindelse med mit arbejde med mange folk. Så mon ikke de ved det meste om mig? Det skulle da lige være, at jeg for nyligt er begyndt at dyrke fitness og ændre på min kost, så der kan rasle nogen kilo. Folk forbinder mig jo mest med dejlig mad.

Hvornår er du mest lykkelig?

- Det er, når alt kører og alle er glade – både i familien og i virksomheden. Som familie har vi haft nok sorg tæt ind på livet.

Hvordan mødte du din mand?

- Det gjorde jeg en nytårsaften hjemme hos et vennepar her i Agerskov. Vi har stadig en tradition med at besøge dem til nytår for at skåle på det nye år.

Har der været et vendepunkt i dit liv?

- Det var, da vores søn Steffen i en alder af 17 år døde af leukæmi for ti år siden. Sidenhen har vi levet meget mere i nuet og udskyder sjældent noget. Og så værdsætter vi nok livet og hinanden meget mere i dag.

Hvordan endte du i dit fag?

- Det kan jeg takke min far for. Jeg havde egentlig et ønske om at blive maler, men det syntes han ikke var noget for piger. Så ville jeg være kok, og det måtte jeg sjovt nok gerne, selvom kokkefaget da om noget kendetegner sig ved at have en maskulin kultur. Så det blev jeg.

Hvad er din definition af frihed?

- Det er faktisk at være selvstændig – det giver mig en enorm følelse af frihed, fordi jeg selv bestemmer, hvordan min hverdag skal se ud. Frihed føler jeg også, når jeg er ude at rejse, som når jeg tager på jagtferie med min mand.

Hvis du vandt ti millioner, hvad ville du så bruge dem på?

- Jeg ville fortsætte med at arbejde, som jeg gør, og måske ville jeg købe et hus ved vandet. Men egentlig mangler vi ikke noget. I hvert fald ikke noget, som kan købes for penge.

Hvem er dit største forbillede?

- Thomas Rode Andersen. Jeg har gået på EUC sammen med ham, og allerede dengang vidste han, at han ville være gourmet-kok. Han var målrettet og den dygtigste af os alle. I dag har han gang i en masse forskellige andre projekter, som at formidle om kost og træning, og igen er det totalt gennemført. Det tager jeg hatten af for.

Hvad drømmer du om?

- Jeg har længe drømt om at tage til USA sammen med min mand og vores to drenge, og nu er det langt om længe ved at være så vidt. Til sommer tager vi to uger ud af kalenderen og kører rundt i det store land. Vi har også Sørens søster, hendes mand og deres børn med.

Hvad er det bedste råd du nogensinde har fået?

- Det har jeg fået af min bedre halvdel Søren, der for 15 år siden rådede mig til at blive selvstændig. Det har jeg aldrig fortrudt, og det har hjulpet mig videre i livet.

Mennesket bag disken

Navn: Marianne Sørensen

Alder: 50 år

Bor i Agerskov og gift med Søren, mor til to drenge på 17 og 20 år

Indehaver af Marianne Sørensen MAD i Agerskov

Kanaler:
Digital
Der er rift om de gode sager fra Mariannes gryder, og mobilen står sjældent stille på kontoret i Agerskov. Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce