Annonce
Midtsyd

Marie åbner butik i Gram: - Jeg elsker det, jeg laver

Marie Aabling har længe haft lyst til at finde sted et sted, hvor hun kan sælge sine fund, som hun meget ofte også selv giver en kærlig hånd. Kongevej 8 bød på muligheden, som hun greb. Foto: Mette Henriksen
Marie Aabling fra Arnum er flyttet ind i baglokalet på Kongevej 8.

Gram: Slotsbyen har fået en ny butik.

Det er 33-årige Marie Aabling fra Arnum, der er sprunget ud som selvstændig. Hun har lejet sig ind hos El -Salg Gram på Kongevej 8, der netop selv er flyttet ind i byens tidligere møbelhus, der råder over hele 900 kvadratmeter. Mens 250 af dem nu er blevet til lampeforretning, så vil Marie - Genbrugsfund og Møbler, som den nye butik hedder, være at finde i den anden ende af butikken med indgang fra OK-tanken.

Det er en livslang passion for genbrugsfund, kombineret med fundet af de helt rigtige lokaler, som fik Marie Aabling til at tage skridtet mod selvstændigheden.

Annonce

- Det her med at finde og være omgivet af fine, gamle ting og sager, det er noget, som gør mig virkelig glad - jeg elsker det. Samtidig arbejder jeg som pædagogisk assistent i Fole Naturbørnehave, hvilket også er noget, som jeg brænder for, fortæller en begejstret Marie Aabling, som regner med at være klar til at tage imod kunder i begyndelsen af februar.

Marie Aabling støvsuger nettet for genbrugsguld. Dødsboer gør hun dog ikke i, da det er meget tidskrævende. - Det er noget med at tømme hele huset for ting, og det er der simpelthen for meget arbejde i, siger hun. Foto: Mette Henriksen 
Marie Aabling er stadig i fuld sving med at indrette det nye butikslokale i baglokalet på Kongevej 8. Foto: Mette Henriksen
Marie Aabling elsker selv at dække bord med fine genbrugsfund i hjemmet i Arnum. - Nu må jeg dele fundene med kunderne, siger hun med et grin. Foto: Mette Henriksen

Hobby og hygge

Lige nu er hun stadig ved at indrette, stille på plads, male og pakke ud. Noget af det kommer hun sådan set også til at fortsætte med efter åbningen, for at drive en butik med genbrugsfund er en forretning i bevægelse. Der kommer hele tiden nyt.

- Jeg finder tingene rundt omkring på nettet, og jeg går ikke op i, om det noget med et dyrt navn, men køber ind med hjertet, uddyber Marie, som også istandsætter gamle møbler. En hobby, som hun har sammen med sin bedre halvdel Paw, der er industrimaler.

Jeg finder tingene rundt omkring på nettet, og jeg går ikke op i, om det noget med et dyrt navn, men køber ind med hjertet.

Butikken har alt fra retro til ting fra oldemors tid. Foto: Mette Henriksen

- Det hygger vi os meget med. Paw har lært mig rigtig meget om de forskellige teknikker, og om hvilke træsorter der egner sig til at blive malet på, fortæller Marie, som bor i en ejendom med plads til udfoldelser i Arnum.

Klassikeren over alle klassikere - Eva pålægsmaskinen. Og her endda en sjælden udgave med en skæreflade i teaktræ. Foto: Mette Henriksen
Marie Aabeling er selv mor til to, Else på  4 og Aksel på syv år. så den fine børnestol i træ kunne hun ikke stå for.  Foto: Mette Henriksen 

- Jeg elsker at indrette og jeg er vild med gamle ting og sager. Det stammer helt tilbage fra dengang, jeg kom hos min farmor, som jeg var meget tæt med. Det var noget vi havde sammen. Derhjemme laver jeg om på det hele en gang om måneden - jeg kan ikke lade være. Selv i hverdagene bliver der dækket op og pyntet bord hjemme hos os, siger Marie Aabling.

- Med butikken her skal jeg nok lige øve mig i, at det fremover er kunderne, og ikke mig selv, som skal have glæde af de ting, jeg finder, siger hun med et grin.

Marie - Genbrugsfund og Møbler lægger ud med at have åbent to faste dage om ugen, der endnu ikke er fastsat, samt efter aftale.

- Er jeg i butikken, er folk selvfølgelig også velkomne til at stikke hovedet indenfor udenfor åbningstiderne, siger hun.

Du kan finde følge med i Marie Aablings hyggelige genbrugsunivers på Instagramprofilen Marie - Genbrugsfund og Møbler.

Annonce
Midtsyd

Udslip i Agerskov: Mellem 20 og 30 kubikmeter gylle er endt i å

Annonce
Midtsyd

Sangarrangement i Vojens Sognegård

Annonce
Midtsyd

Lokal præst om 'corona-barriere': - Vi skal vænne os til at vi igen kan samles

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Skole plyndret for over 100.000 kroner: Gerningsmænd rippede depotrum for værktøj og maskiner

Midtsyd

Regionens teststeder tilbyder nu PCR- og hurtigtest for alle fra to år og op

Midtsyd

Nu kan du indstille kandidater til Frivillighedsprisen 2022

Midtsyd

Nærpolitistation i Toftlund åbner til april:  Flemming er én af fem nye 'sheriffer'

Midtsyd

Ny forening vil fremme sundheden i Gram -  de ældre står øverst på listen

Midtsyd

Et julekort og en nytårshilsen

Midtsyd

SLF-formand: - Vi står der, hvor vi gerne vil være

Midtsyd

Spændende foredrag: Anja kommer til Gram og fortæller om 'Livet på vejen'

Midtsyd

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Midtsyd

Klumme: Hvad er et menneske?

Annonce