Annonce
Midtsyd

Modelflyveklubben var flyvende

Den fælles interesse for modelflyene giver altid gode snakke i klubben. Privatfoto

Toftlund Modelflyveklub havde i weekenden besøg af andre klubber i området, så der var mange små flyvende objekter i luften i Stenderup Enge, hvor Toftlund klubben holder til.

Toftlund: I weekenden kunne man høre lyden af mange små flyvende objekter i luften over Stenderup Enge ved Toftlund.

Da havde Toftlund Modelflyveklub nemlig træf, og de havde besøg af både Haderslev Modelflyveklub, Sønderborg Modelflyveklub og Skibelund Modelflyveklub.

Den fælles interesse for de små flyvende maskiner gav mange gode snakke, og man beundrede hinandens maskiner.

- Det var tydeligt at mærke, at alle medlemmer nyder at være i selskab med andre, som er lige så nysgerrige omkring flyene som de selv er. Og vi har nogle ivrige instruktører, som står på spring for at hjælpe nye til at mestre deres fly.

I weekenden var der kø for at komme ud og få luft under vingerne, da det var perfekt flyvevejr, og en ting er sikker, hvad der er oppe i luften kommer altid ned uanset hvad, fortæller Irene Callesen fra Toftlund Modelflyveklub med et glimt i øjet.

De små modelfly var linet op på rad og række, da Toftlund Modelflyveklub i weekenden holdt træf og havde besøg af venskabsklubber. Privatfoto
Annonce

Toftlund Modelflyveklub

Toftlund Modelflyveklub blev stiftet i 1982 og har 23 aktive medlemmer i øjeblikket. Man mødes i Stenderup Enge for at flyve, da der er regler for, hvor langt man skal være fra bebygget område for at flyve med de små maskiner.

Der flyves i klubben med motorfly, Skalafly, kunstfly, svævefly, jetfly, helikopter med forbrændingsmotor, el eller multirotor - alle maskiner er i modelflystørrelse.

- Vi flyver hver onsdag aften, og alle, der har lyst, kan dukke op til en kop kaffe og en snak - og eventuelt en flyvetur med instruktør, oplyser Irene Callesen fra klubben.

Annonce

Støtte fra SE-Vækstpulje

Toftlund Modelflyveklub har for nyligt fået støtte fra SE-Vækstpuljen til energiforbedring.

- For sponsorpengene er der indkøbt et komplet solcelle anlæg, batterier til lejring af strøm og styringssystemer, som kan gøre levering af strøm til vores medlemmer bedre og mere stabil.

Klubben ligger ude på landet, fordi den skal overholde gældende regler inde for området og vi kan derfor ikke få strøm ud som ved et almindeligt hus, da det ville blive alt for dyrt for klubben. Derfor er vi afhængige af alternativer, som SE har været så gavmilde at sponsorere.

Vi håber på med SE's gode støtte til klubben at gøre vores klub endnu mere attraktiv for nye medlemmer, da vi nu er endnu bedre rustet til mange flyvere og har bedre kapacitet til at gøre det muligt, slutter Irene Callesen fra Toftlund Modelflyveklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Kviktest på vej til børn ned til seks år

Midtsyd

Krolfformand: - Ærgerligt at debattere på Facebook

Midtsyd

Ugens klumme: Grundstoffet i Danmark

Annonce