Annonce
Midtsyd

Mor til tre: - For Sebastian var tirsdagene ugens højdepunkt

Helle Nielsen fra Gram frygter, at sønnernes sociale liv udenfor skolen helt forsvinder med Lille Gotis lukning.
Annonce

Gram: Forestil dig, at du havde et barn, der aldrig havde nogen legeaftaler.

Dette er den triste virkelighed for Helle Nielsen fra Gram, der er mor til tre drenge i alderen 17, 12 og 10 år. Alle tre har særlige behov, og mens de første to begge har haft glæde af at komme i Lille Goti, en underafdeling af Goti (Gade Orienteret Tidlig Indsats, et tilbud for socialt belastede unge i Haderslev Kommune, red.) skulle det være lillebror Benjamins tur efter sommer.

- Normalt er det ikke min stil at ytre mig offentligt. Det gør vi ressourcesvage familier typisk ikke. Men Lille Goti har været så stor og vigtig en del af drengenes liv, at jeg bliver nødt til at reagere. Børnene fik den sørgelige besked i går, og flere af dem græd, da de nu mister deres fristed og de voksne, de er trygge ved, fortæller Helle Nielsen.

- Sebastian har aldrig nogen legeaftaler. Når man har sit eget barn med særlige behov, så inviterer man ikke lige endnu et barn med lignende udfordringer med hjem. Og selvom Sebastian går i Gram Skoles C-afdeling, så står der mobbeoffer i panden på ham. Så alt det sociale, det foregår her, fortæller Helle Nielsen, der har været i kontakt med både formand for børne- og ungeafdelingen i Haderslev Kommune, Signe Knappe (V), samt børne- og ungechefen.

- Indtil videre er der intet nyt, og jeg tvivler ærlig talt på, at det kommer til at ske. For os er det slemt nok, at de lukker stedet ned her, for Sebastian er tryg ved de voksne og ikke god til nye mennesker, forandringer og mange børn på én gang, som det er kendetegnende for klubberne, fastslår den unge mor.

- Uden et fristed som Lille Goti kommer min dreng til at tilbringe endnu flere timer derhjemme alene, for et barn med særlige behov kan man ikke bare sende til fodbold eller spejder. Vi er afhængige af et lille, overskueligt miljø med trygge voksne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Annonce