Annonce
Midtsyd

Motorsport: Patrik Matthiesen stiller op for det tyske PROSport Racing

Racerkøreren Patrik Matthiesen, der kommer fra Hammelev, skifter i år til den tyske løbsserie DTM Trophy. Pressefoto
Den tyske DTM Trophy bliver Patrik Matthiesens løbsserie i 2021.

HAMMELEV: Nyt skal der til.

I denne sæson bliver de engelske racerbaner skiftet ud med tyske og europæiske, når Patrik Matthiesen, der har rødder i Hammelev, stiller op for det tyske PROSport Racing.

Den fremadstormende tyske DTM Trophy bliver nemlig Patrik Matthiesens løbsserie i 2021, hvor han vender tilbage bag rattet af en Aston Martin Vantage GT4.

– Der skulle ske noget mere med min udvikling. Jeg har kørt i England i seks sæsoner nu, og tiden var inde til at lade min udvikling ske på andre baner i anden serie. Via fælles bekendte kom jeg i efteråret 2020 i kontakt med PROSport Racing, vi fik mulighed for at teste sammen og efter at vi har kørt 24 timers-løbet sammen i Dubai for fire uger siden er der ingen tvivl om at vi er et godt match, fortæller Patrik Matthiesen i en pressemeddelelse.

Annonce

Masser af erfaring

Patrik stiller op for det tyske PROSport Racing som holder til mindre end tre kilometer fra Nürburgring - et team, som har masser af erfaringer med det britiske bilmærke, og ikke mindst med at få dem til at køre stærkt:

- PROSport oplevede samme udfordringer med GT4-bilen, som jeg selv gjorde for et par sæsoner siden, men teamet valgte selv at finde frem til problemerne, og de har løst dem. De er hårdtarbejdende og virkelig kompetente til at optimere og drive racerbiler, så jeg glæder mig til at arbejde sammen med dem i år, fortæller Patrik Matthiesen.

Til forskel fra de seneste sæsoner i British GT-mesterskabet får Patrik i år bilen for sig selv. DTM Trophy er en såkaldt sprintserie, hvor hver løbsweekend består af to løb på hver 30 minutters varighed. Forud for hvert løb er der en kvalifikationsrunde, og Patrik glæder sig til udfordringen ved at være eneste kører i bilen:

- Det har været sjovt og lærerigt at have en medkører at samarbejde med, og det bliver bestemt anderledes at det kun er mig selv, der har indflydelse på løbsresultaterne. DTM Trophy er kendt for at der bliver gået til stålet, og at der godt kan blive byttet lidt maling bilerne imellem undervejs. Tempoet er markant anderledes end hvad jeg har været vant til, siger Patrik.


DTM Trophy er kendt for at der bliver gået til stålet, og at der godt kan blive byttet lidt maling bilerne imellem undervejs. Tempoet er markant anderledes end hvad jeg har været vant til.

Patrik Matthiesen


DTM Trophy er en supportklasse til den berømte DTM-serie, hvor profiler som Kurt Thiim, Kris Nissen og Tom Kristensen har deltaget, og klassen tiltrækker årligt flere hundrede tusinde tilskuere fra hele Europa. Det håber Patrik at han får mulighed for at dele med sine sponsorer og samarbejdspartnere:

- Jeg vil rigtigt gerne have mine trofaste støtter med til løbsweekender i Tyskland. Det er et kæmpe show dernede, og løbene er kun en køretur væk fra Danmark. Så der er grundlag for at lave nogle gode weekendture, siger Patrik Matthiesen.

Sæsonen i DTM Trophy starter af hensyn til coronapandemien først den 18-20. juni på Monza-banen i Italien. Undervejs kommer Patrik blandt andet også forbi den berømte bybane Norisring og Red Bull Ring i Østrig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Nu er Trine fra Toftlund frisør i sin egen by

Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Annonce