Annonce
Midtsyd

Multisal og skaterramper indviet: Klar til endnu mere bevægelse i Toftlund

René Andersen, der er kultur- og fritidsudvalgsformand i Tønder Kommune, klippede den røde snor lørdag formiddag. Foto: Thomas Holl
Godt 100 mødte op, da Toftlund Hallerne lørdag formiddag indviede sin nye multisal og samtidig tog nye skaterramper i brug.

Toftlund: Der var blevet arbejdet på højtryk i dagene op til, og lørdag formiddag stod såvel Toftlund Hallernes nye multisal og nye skaterramper udenfor hallerne klar til brug.

Op mod 100 mennesker var mødt op til indvielsen af såvel salen som ramperne, og det var en glad formand for hallerne, Jan Fogh, der bød velkommen.

Toftlund Hallernes formand, Jan Fogh, bød velkommen lørdag formiddag. Foto: Thomas Holl

- De lokale håndværkere har været udfordret af corona og lange ventetider, men de blev færdige i går klokken 13, og nu står vi med en lækker multisal, som kan bruges til rigtig mange aktiviteter, sagde han.

Annonce

Nye brugere

- De første timer er allerede booket til blandt andet zumba, og snart kommer der også spinning. Desuden er næsten alle formiddage booket ud til skoler, børnehaver og kommunale dagplejer samt til ældreidræt. På den måde får vi en hel del nye brugere ind i hallerne, fortsatte Jan Fogh.

Baggrunden for etableringen af multisalen er, at halbestyrelsen i foråret besluttede at nedlægge hallernes keglebane. Dels var der for få brugere, dels skulle bestyrelsen på grund af en tilskudsomlægning hos Tønder Kommune finde 300 timer ekstra.

Den nye multisal kan både bruges til sportsrelaterede aktiviteter og til for eksempel større møder og foredrag. Foto: Thomas Holl

Dem havde man ikke, og derfor opstod tanken om at nedlægge keglebanen og i stedet etablere en multisal. Tønder Kommune bakkede op om planerne. Projektet har kostet godt 1,4 millioner kroner, hvoraf kommunen har bidraget med knap en million kroner fra sin renoveringspulje.

- Det har for nogen sikkert været en drastisk beslutning og for andre en visionær og fremtidssikret beslutning. Men når man ser det færdige resultat, er jeg sikker på, at alle kan se, at det var den rigtige beslutning, lød det fra kommunens kultur- og fritidsudvalgsformand, René Andersen, inden han klippede den røde snor og dermed indviede salen.

Annonce

- Det styrker fællesskabet

Det var Anne Vestergaard Brok, 30, og Palle Schultz, 32, der har boet i Toftlund i et par år, enige i.

- Malte kommer til at bruge multisalen, når han skal begynde til "Trille Trolle"-træning, lød det fra Anne Vestergaard Brok og Palle Schultz, der havde deres toårige søn med til indvielse. Foto: Thomas Holl

- Vi spiller i forvejen begge fodbold her i Toftlund og synes bare, at det er megafedt med den nye multisal. Det kan kun være med til at styrke fællesskabet i byen, mente parret, som venter deres andet barn den 21. september.

Med sig til indvielsen havde de sønnen Malte på et to et halvt år.

- Han kommer til at bruge salen inden længe, når han skal begynde til ”Trille Trolle”-træning, hvor motorik og boldleg er i højsædet, fortalte Anne Vestergaard Brok.


Det er megafedt med den nye multisal. Det kan kun være med til at styrke fællesskabet i byen.

Anne Vestergaard Brok og Palle Schultz, Toftlund


Det var som nævnt ikke kun multisalen, der blev indviet lørdag. Også de nye ramper på skaterbanen blev taget i brug.

Projektet med etableringen af ramperne tog sin begyndelse i forbindelse med en temauge sidste år på Toftlund Skole, hvor flere elever luftede et ønske om, at banen blev forsynet med nye ramper.

Annonce

Bygget af frivillige

Mikkel Dreyer og Victor Born muntrede sig på de nye skaterramper.- De er meget bedre end de gamle, mente de. Foto: Thomas Holl

- Herefter søgte vi økonomiske midler fra Den Nationale Platform for Gadeidræt, som i samarbejde med Nordea-fonden bevilgede 40.000 kroner til banen. Selve etableringen af banen har lokale kræfter taget sig af, og den indsats er vi virkelig glade for, sagde halinspektør Stig Warncke-Andersen.

Arrangementet lørdag bød også på Gadeidrættens Dag, som sætter fokus på at få flere børn og unge til at blive aktive på asfalten. Den opfordring havde Mikkel Dreyer fra Tirslund og Victor Born fra Toftlund, begge 12 år, taget imod.

- Førhen var banen ofte lidt beskidt, og ramperne var ikke særlig gode. Nu er banen blevet meget bedre, så vi kommer helt sikkert til at bruge dem mere i fremtiden, lød det fra de to drenge.

Halinspektør Stig Warncke-Andersen kunne glæde sig over et stort fremmøde af skatere lørdag formiddag. Foto: Thomas Holl

- Jeg tror, at banen bliver en succes. Der er vel cirka 30 skatere på ramperne lige nu, og de første seks kom allerede i morges. Jeg ville have været glad, hvis der var kommet 10 i alt, sagde Stig Warncke-Andersen.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Efter skybrud: Rævefar Tage troede han havde mistet alt - nu smiler han igen

Annonce
Annonce
Midtsyd

Bagermester Asger siger farvel: Toftlund Rotary Klub har fået ny formand og bestyrelse

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Efter halvandet år: Gitte og Bjarne nød det første kys efter langt corona-mareridt

Midtsyd

Sportsfiskerforening afholder fiskekonkurrence i Fuglesøen

Ugeavisen Haderslev

Lokalpolitikere har en plan: 300 ladestandere til biler i hele Haderslev kommune

Midtsyd

Jubilæum og rund fødselsdag: Festerne står i kø hos Marianne fra Vojens Apotek

Midtsyd

Gudstjenester

Midtsyd

Så sker det endeligt: Cykelstien mellem Rangstrup og Agerskov indvies

Midtsyd

Ung tysk organisk giver gratis koncert i Maugstrup Kirke

Midtsyd

Lyø klar til endnu en sæson i lyseblåt

Midtsyd

Kraftig regn førte til oversvømmelser: Tirsdag er dagen derpå i Fole

Midtsyd

Sponsorat sikrer ny airtrack til Agerskov-gymnaster

Ugeavisen Haderslev

Sommerlejr nød stor opbakning

Midtsyd

Jubilæum i Vojens: Edith har givet en hånd med i 25 år

Midtsyd

Fra udsatte børn til multietnisk landsby: Knapt en halv million er på vej

Midtsyd

Slut med mundbind og leg i zoner: Kridthuset hyldede hverdagen

Midtsyd

Glæd dig: Agerskov Byfest i uge 32 bliver næsten som den plejer

Midtsyd

Vild kærlighed: Tage har tabt sit hjerte til tamræven Bamse

Midtsyd

Historiker skal stå i spidsen for Museum Sønderjylland

Midtsyd

35-årig trækker i arbejdstøjet for Toftlund: Udviklingsrådets nye formand kom selv tilbage til rødderne

Midtsyd

Se ruten: Ny Høtte-tradition kickstartes med Konexion Duo og DJ Lars Brauer

Midtsyd

I Abkær er der plads til både hundeleg og hygge på ny bane

Midtsyd

Ny aftale på plads: Snart skal borgere i Haderslev Kommune sortere madaffald og tekstiler

Annonce