Annonce
Midtsyd

- Naturen er det fedeste klasseværelse

Det gavner elevernes trivsel, motivation og sundhed, at de kommer mere ud, og så rimer det på, at eleverne i høj grad efterspørger mere variation og bevægelse i skoletiden. Arkivfoto: Mette Henriksen
Den udendørs undervisning giver mere bevægelse, øger trivslen og gør det lettere for foreningslivet at bidrage til undervisningen i den åbne skole. Derfor vil Dansk Skoleidræt og Danmarks Idrætsforbund have mere udendørs undervisning efter corona.
Annonce

På grund af coronakrisen har landets skoler tilbragt stort set hele skoledagen udenfor. Undersøgelser viser, at det har gavnlige effekter på flere områder for eleverne. Og det er noget, som glæder landets idrætsorganisationer.

- Naturen er det fedeste klasseværelse, for den er med til at gøre abstrakt læring nemmere gennem konkrete oplevelser og sansninger. Det gavner elevernes trivsel, motivation og sundhed, at de kommer mere ud, og så rimer det på, at eleverne i høj grad efterspørger mere variation og bevægelse i skoletiden, siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt.

- Skolerne har nu en enestående mulighed for at holde fast i den udendørs undervisning, fordi de alle har prøvet kræfter med den under corona. Så hermed en stor opfordring til skolerne om at bruge de inspirationsmaterialer, der findes på området, og prioritere den udendørs undervisningsform, hvor kroppen sættes forrest.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Karting bliver nyt linjefag på VGIE

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Hvem har du rost denne uge?

Midtsyd

Foredrag aflyst

Midtsyd

Ny udstilling i Kultur- og Musikhuset

Midtsyd

Kulturugen begynder i Toftlund

Midtsyd

Så er Mortensens bænk på plads igen

Midtsyd

Vedbøl fik sin egen krolfbane

Annonce