Annonce
Midtsyd

Eksplosiv nethandel får lokal tøjhandler til at reagere: - Det er en katastrofal udmelding fra regeringen

Allan Bolander en sommerdag udenfor sin butik i Rådhuscentret, da corona var en saga blot. Arkivfoto: André Thorup
Tøjhandler Allan Bolander fra Vojens undrer sig over regeringens anbefaling til kunderne om at handle på nettet, for at mindske spredningen af Covid-19, mens mange fysiske butikker i forvejen kæmper for at overleve.
Annonce

VOJENS: - Det er katastrofalt, at regeringen ligefrem opfordrer folk til at handle på nettet. Mange af de beslutninger, der er truffet, bærer tydelig præg af, at politikerne ikke har været ude på arbejdsmarkedet.

Allan Bolander fra Din Tøjmand i Vojens Rådhuscentret gider ikke snakke politik, men det er tydeligt, at han ikke er imponeret over Mette Frederiksen & Co.

- Vores egen direktør i kæden har faktisk skrevet et brev til Mette Frederiksen om absurditeten i det her. Om hun nogensinde får eller læser det, ved jeg ikke.

Den garvede tøjmand, der har klædt Vojens´ herrer på i efterhånden rigtig mange år, har sådan set ikke noget imod at kunderne - også - handler på nettet.

- Nethandel er kommet for at blive, og jeg har generelt ikke noget imod det, bare folk også husker at handle lokalt. Det, der irriterer mig, er at regeringen pakker budskabet om nethandel ind i en påstand om, at det er mere sikkert. Nu står kunderne i stedet for oveni hinanden i boghandlen eller Kvickly, for at få deres pakker, tilføjer han.


Det, der irriterer mig, er at regeringen pakker budskabet om nethandel ind i en påstand om, at det er mere sikkert. Nu står kunderne i stedet for oveni hinanden i boghandlen eller Kvickly, for at få deres pakker.

Allan Bolander, butiksindehaver


- Det kan da godt være, at man i København og Århus har stået tæt i butikkerne, men det gør vi altså ikke her. Vi har rigtig god plads til kunderne, står med masker på, har massevis af håndsprit og sørger for rengøring af fladerne flere gange dagligt, så sikkerheden er helt i top.

Annonce

Udenlandske netbutikker

Han påpeger, at den øgede nethandel ikke kun påvirker det lokale erhvervsliv, men også river i statskassen.

- Når man handler på de mest kendte platforme som Boozt eller Zalando, så er det måske omkring fem procent af omsætningen, som kommer den danske økonomi til gode, for de andre netbutikker er udenlandske.

I den her tid lever en butik som Bolander Din Tøjmand, der har været en del af byen i mange år, højt på stamkunderne.

- Det er ikke fordi det hele er noget skidt – langtfra, for vi har heldigvis stadig mange kunder, som helst vil handle lokalt, fordi vi kender dem, de køber tøj til, og fordi vi er faglærte. Men der er også butikker, som pinedød har brug for en god december måned, for i det hele taget at kunne overleve den her krise. Generelt, er det på sigt også et spørgsmål om handlen her i byen kan blive ved med at betale for eksempelvis julebelysningen og sponsorater til lokale foreninger, når folk handler mere og mere på nettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce