Annonce
Midtsyd

Nu er Camino Frøs Herred færdig

Nu kan man gå en tur på caminoen i det gamle Frøs Herred. Privatfoto
For godt en måned siden blev Camino Frøs Herred indviet. Nu er også den sydlige del af ruten klar.
Annonce

Gram: Går man en tur omkring Gram og Fole, kan man se, at der er blevet slået nye skilte i jorden. Skiltene viser vejen på den nye Camino Frøs Herred.

Sognepræst Johannes Gjesing fortæller:

- For et års tid siden blev jeg kontaktet af Ann Tanggaard Alonso og Linda Jensen, der ville lave en Camino – altså er tur, hvor man går fra kirke til kirke i det gamle Frøs Herred. Gram og Fole kirker skulle være med sammen med den nedlagte Skt. Thøgers. Og jeg skal love for, at de har haft travlt. Der er blevet samarbejdet hen over kommunegrænser, søgt penge og lavet materialer. Og nu er det hele klar til at tage imod vandrere fra alle steder. Det er et fantastisk arbejde, der er blevet lagt for dagen.

Annonce

Markering udsat

Caminoens nordlige del blev officielt åbnet for en måneds tid siden. Det var også meningen, at der skulle være en markering i Gram. Men den er blevet udsat pga. COVID-19, og det ærgrer Johannes Gjesing, at man ikke kan åbne med en fest.

- Det må vi gøre til foråret. Men allerede nu kan man gå en tur på caminoen. Det er et fantastisk arbejde, der er blevet lavet – og en kæmpe gave til Gram og de andre sogne. Jeg tror, at det at vandre bliver stort. Noget tyder jo på, at vi ikke kommer til at flyve og rejse på samme måde mere. Og så er en vandretur på ukendte stier i vores fantastiske område et godt alternativ, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtsyd

Nye medlemmer i Rotary Toftlund

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Teater i Toftlund: "Det ensomme hjerte"

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Annonce