Annonce
Midtsyd

Nu skal der mere gang i Gram

Leder af oplevelsesteamet i Haderslev Erhvervsråd, Gry Klok Thomsen (stående), redegjorde sammen med erhvervsdirektør Gert Helenius for det nye set-up og de muligheder, samarbejdet med erhvervsrådet åbner for handelslivet i Gram. Foto: Thomas Holl
Den opløste Gram Handelsklub er blevet et integreret netværk under Haderslev Erhvervsråd (HER). På et kickoff-møde onsdag blev der sat fokus på, hvordan man i fællesskab fremover kan skabe flere aktiviteter og events i slotsbyen.
Annonce
Annonce

Nye muligheder

Med det nye samarbejde er der lagt op til, at kræfterne kan fordeles på en ny måde.

- I aften handler det konkret om, hvordan man bedst kan skabe aktiviteter i Gram i fremtiden, så handlen, turismen og oplevelseslivet generelt i byen kan blive styrket, lød det fra erhvervsdirektør Gert Helenius, som sammen med leder af oplevelsesteamet i Haderslev Erhvervsråd, Gry Klok Thomsen, redegjorde for det nye set-up og de muligheder, det åbner for handelslivet i Gram.

Deltagerne kunne også møde Christian Schultz og Jasna Hasicic, der er henholdsvis handelskoordinator for Haderslev Butikker og marketingkoordinator i erhvervsrådet. De bliver sammen med Gry Klok Thomsen tætte samarbejdspartnere for de handlende i Gram, når det gælder aktiviteter og events i fremtiden.

Fremover skal erhvervsrådet tage sig af driften – herunder medlemsadministration og markedsføring – mens de lokale kræfter i Gram kan koncentrere sig mere specifikt om aktiviteterne og deres indhold.

På årsbasis er der godt 75.000 kroner at gøre godt med til aktiviteter i Gram. Pengene kommer fra de kontingenter, medlemmerne fra Grams handelsliv indbetaler til HER, og via et kommunalt tilskud. Desuden bidrager HER med et antal timer til praktisk hjælp.

- Det kan for eksempel være, at man står og skal bruge nogle pavilloner til et arrangement. Her kan vi så hjælpe med alt det praktiske i den forbindelse, sagde Gry Klok Thomsen.

- Det handler om, hvordan man bedst kan skabe aktiviteter i Gram i fremtiden, så handlen, turismen og oplevelseslivet generelt i byen kan blive styrket, sagde erhvervsdirektør for Haderslev Erhvervsråd, gert helenius, på kickoff-mødet. Foto: Thomas Holl
Annonce

Alle kan være med

Der er allerede etableret et aktivitetsudvalg, der er klar til at gå i gang. Alle fem medlemmer var mødt op.

- Men alle kan blive medlem af aktivitetsudvalget. Hvis man har en god idé, eller hvis man på anden måde kan bidrage, er man velkommen, og man binder sig ikke for en bestemt periode. Måske giver det mening for den enkelte at være med til to aktiviteter, og så er der måske andre, der skal til. Det kan også være, at man vil være med i en længere periode. Fleksibiliteten er vigtig, sagde Gert Helenius.

De fremmødte blev også fordelt i grupper som led i workshoppen ”Postkort fra fremtiden”. Her skulle de i løbet af en halv times tid svare på spørgsmål, der var formuleret på fire postkort.

Som nævnt handlede det om, hvad de foretrækker som aktiviteter i Gram i løbet af 2020, men medlemmerne blev også bedt om at svare på, hvad de gerne ser, at omverdenen forbinder Gram med om fem år. Til den tid må byen meget gerne være kendt for sit kultur- og naturliv og som produktionssted for fødevarer, lød nogle af svarene.

Medlemmerne nævnte desuden byfesten Pinsmærken, Gram Fritidscenter og områdets natur som noget af det, Gram i dag er positivt kendt for. På negativsiden blev nævnt tung trafik og tomme bygninger.

Alle svarene blev efterfølgende samlet ind og skal nu danne basis for det videre samarbejde mellem HER og aktivitetsudvalget.

Gram: Kultur- og festdag, julerier og et kombineret påske- og strikkeudstillingsarrangement på slottet.

Det er nogle af de aktiviteter, som meget gerne må kunne opleves i Gram i løbet af 2020.

I hvert fald hvis det står til de repræsentanter fra handels- og foreningslivet i Gram, som onsdag aften var til kickoff-møde på Gram Slotskro.

Gram Handelsklub blev ved årsskiftet opløst og er i stedet blevet et integreret netværk under Haderslev Erhvervsråd (HER). Og det var netop HER, som havde inviteret de handlende i Gram til en aften, hvor der blev sat fokus på, hvordan man fremover kan skabe flere aktiviteter og events i slotsbyen.

I mange år var det handelsklubben, der organiserede handlen i Gram-området og tilrettelagde en række forskellige aktiviteter. Men efterhånden blev det de samme medlemmer, der stod for tingene hver gang, og samtidig begyndte medlemstallet også at falde. Det valgte bestyrelsen i efteråret at tage konsekvensen af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Midtsyd

Cirkus Trapez indtager feriebyen i Arrild

Midtsyd

Samlede 50.000 kroner ind til Røde Kors

Midtsyd

Toftlund Dyreklinik byder indenfor

Annonce