Annonce
Midtsyd

Nu sker det snart: Rema1000 slår dørene op til ny butik

Købmand Niels-Jørgen Aamand glæder sig til at åbne den nye Rema 1000-butik i Gram. I øjeblikket er håndværkerne ved at gøre lokalerne færdige. Foto: Thomas Holl
Købmand Niels-Jørgen Aamand glæder sig til at møde kunderne i Gram og håber, at butikken kan være med til at skabe synenergi i lokalområdet.
Annonce

Gram: Nu sker det snart.

Torsdag den 19. november bliver dørene slået op til den nye Rema 1000-butik i Gram. Forretningen får til huse på Østergade, hvor der i de seneste måneder er blevet opført en 1200 kvadratmeter stor bygning og godt 60 parkeringspladser.

Købmand Niels-Jørgen Aamand, 44, glæder sig til at åbne i Gram. De seneste 10 år har han været ansat som souschef i Rema 1000 i Vojens, så han kender butikskonceptet ud og ind.

- Jeg glæder mig til at møde nye kunder og et nyt personale – selv om der faktisk er et par af medarbejderne, der følger med fra forretningen i Vojens. Men det bliver da lidt specielt at skulle lære kunderne at kende, mens vi alle går rundt med mundbind, siger Niels-Jørgen Aamand.

Der bliver 23 medarbejdere i butikken. Ud over købmanden selv er der tre fastansatte, og dertil kommer 19 løsarbejdere.

Rema 1000-bygningen i Gram er 1200 kvadratmeter stor. Udenfor butikken er der 60 parkeringspladser, fortæller Niels-Jørgen Aamand. Foto: Thomas Holl
Annonce

Stort set ingen forsinkelser

Det er udviklingsselskabet Eriksen Group i Aarhus, der har bygget en lang række butikker, som står bag byggeriet i Gram. Og byggeriet har generelt holdt tidsplanen.


Jeg glæder mig til at møde nye kunder og et nyt personale – selv om der faktisk er et par af medarbejderne, der følger med fra forretningen i Vojens

Niels-Jørgen Aamand, købmand, Rema 1000


- De små forhindringer, der har været, har skyldtes materialeforsinkelser eller høringssvar, der har trukket lidt ud. Coronaen har ikke spillet nogen rolle i den forbindelse, siger Niels-Jørgen Aamand og fortsætter:

- I øjeblikket arbejder håndværkerne på at gøre lokalerne færdige, og mandag den 9. november begynder vi så at sætte inventar og nogle af varerne ind i butikslokalet. Køle- og frostvarerne kommer i den efterfølgende uge, mens vi venter til lige før åbningen med brød og frugt og grønt – altså de varer, der jo skal være helt friske, siger Niels-Jørgen Aamand.

Niels-Jørgen Aamand havde familien med, da der i september var rejsegilde på bygningen på Østergade i Gram. Arkivfoto: Mette Henriksen
Annonce

Synenergi

Han understreger, at den nye butik ud over at bidrage til handlen i Gram også gerne vil være en del af lokalsamfundet på andre områder.

- For os er det vigtigt at være med til at skabe synenergi, og derfor vil vi også gerne være en del af byens forenings- og kulturliv. Det kan vi forhåbentlig være på forskellige måder – eksempelvis i kraft af sponsorater, ved at vi stiller frivillig arbejdskraft til rådighed for arrangementer i byen, eller hvad det nu kan være, siger Niels-Jørgen Aamand.

Den nye Rema 1000-butik åbner som nævnt torsdag den 19. november. Det sker klokken 8.00, hvor den røde snor bliver klippet.

- Vi må se, hvordan de aktuelle restriktioner er. Vi sørger naturligvis for at tage de nødvendige forholdsregler, så det hele kan foregå sikkert. Blandt andet vil der være en medarbejder til at sørge for, at der ikke bliver lukket flere kunder end tilladt ind i forretningen ad gangen, siger Grams nye købmand.

Rema 1000

Historien om Rema 1000 begyndte i Norge i 1948, da ægteparret Margit og Ole Reitan startede familiens første købmandsbutik i Trondheim. Deres søn, Odd Reitan, begyndte at arbejde i butikken og så hurtigt mulighederne og stordriftsfordelene ved at bygge en kæde af købmandsbutikker.

I 1972 åbnede Odd Reitan sin egen og første butik, AS Sjokkpris, i Trondheim, og de følgende år åbnede yderligere fem dagligvarebutikker med ham som ejer.

Under et besøg i Tyskland i 1977 stiftede han bekendtskab med Aldi-kæden og dens forretningsfilosofi. Han oversatte det tyske discount-eventyr til norsk og startede i 1979 REMA – en sammentrækning af “Reitan” og “mat” (mad). I 1980 voksede varesortimentet til 1000 varenumre, og dermed fik kæden navnet Rema 1000.

I april 1994 åbnede de to første REMA 1000-butikker i Danmark, og i dag er der flere end 340 butikker herhjemme - alle drevet på franchisebasis.

Kilde: rema1000.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Skrydstrup: Ildsjæle klarer julepynten

Midtsyd

Klumme: Farvel til 2020

Midtsyd

Jels: Vikingerne glæder sig til sommer

Midtsyd

Klumme: Glæde

Annonce