Annonce
Midtsyd

Nustrup Forsamlingsgård vil være et sted for alle: Handicaptoiletter er et must

Nustrup Forsamlingsgård vil være et hus for alle. I dag er der ingen handicaptoilet i huset, og det går ikke, lyder det fra bestyrelsen. Privatfoto
Bestyrelsen bag Nustrup Forsamlingsgård arbejder på at få husets dametoilet ombygget til et kombineret handicap- og dametoilet. Der er søgt flere fonde.

NUSTRUP: Nustrup sogns forsamlingsgård vil være et hus for alle.

Det er det ikke i dag, for der mangler handicaptoiletter. Og det kan man ikke byde folk der sidder i kørestol, lyder det fra bestyrelsen bag huset.

- De toiletter, vi har i huset i dag, er almindelige toiletbåse. Det vil sige, at folk med kørestol ikke kan komme på toilet, når de gæster forsamlingsgården. Derfor arbejder vi på at få dametoilettet ombygget til et handicaptoilet, siger Anne Mette Uttrup Weisbjerg.

- Vi har fået flere henvendelser fra bofællesskaber i Vojens, at de ønsker et sted at holde deres arrangementer. Det har vi desværre ikke kunne imødekomme. Samtidig er der mange familier der holder forskellige sammenkomster, som bryllupper, konfirmationer eller begravelser. Her er det et problem at få de ældre familiemedlemmer med, grundet manglende handicaptoilet.


Vi har fået flere henvendelser fra bofællesskaber i Vojens, at de ønsker et sted at holde deres arrangementer. Det har vi desværre ikke kunne imødekomme.

Anne Mette Uttrup, bestyrelsesmedlem


Annonce

Svære tider

Helt konkret har bestyrelsen søgt flere fonde, herunder Realdania-kampagnen Underværker.

- Indtil videre har vi de 100.000 kroner, der er lovet fra Norlys fonden, men vi har flere ansøgninger ude. Det er selvfølgelig også muligt at vi selv må "spæde til", men det er svære tider - alene i marts måned er der blevet aflyst seks udlejninger på grund af corona-restriktionerne, uddyber Anne Mette Uttrup Weisbjerg, som dog langt fra har mistet gejsten i forhold til at komme i mål med projektet.

- Det er nogle meget arbejdsomme, lokale kræfter, som altid går forrest i arbejdet i forsamlingshuset, uanset om det er til fællesspisning, hovedrengøring eller forskellige renoveringsprojekter. Det er en fornøjelse at være en del af sådan en aktiv bestyrelse, så det skal nok lykkes.

Bestyrelsen oplyser, at projektet kommer til at koste ca. 300.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Midtsyd

Krolfformand: - Ærgerligt at debattere på Facebook

Midtsyd

Kviktest på vej til børn ned til seks år

Annonce