Annonce
Midtsyd

Nustrup holde åben landsby: - Vi vil gerne vise, at vi er levende herude

På pladsen, hvor Jens Seeberg står, kommer der blandt andet til at være en række forskellige maskiner fra lokale virksomheder, som man kan kigge på, når Nustrup holder åben landsby lørdag den 21. maj. På stykket uden græs har Landdistriktsrådet sørget for, at der er blevet sået blomster.Foto: Stine Hygum
Lørdag den 21. maj er der åben landsby i Nustrup. Her har Gabøl-Nustrup Landdistriktsråd i samarbejde med en lang række lokale aktører sat alle sejl til for at vise, hvad Nustrup kan. Håbet er, at flere får øjnene op for lokalsamfundets mange styrker og muligheder.

Nustrup: Fællesskab og sammenhold - det er noget af det, som Gabøl-Nustrup Landdistriktsråd gerne vil vise frem, når de lørdag den 21. maj inviterer alle til at komme til åben landsby i Nustrup.

Det bliver en dag, hvor man kan få lov til at opleve noget af alt det, som landsbyen har at byde på.

- Nustrup er et godt sted at leve, og det vil vi gerne gøre opmærksom på - og så overfor dem, der ikke allerede bor her, siger Jens Seeberg, formand for Landdistriktsrådet i Gabøl-Nustrup.

Annonce

- Vi har jo det samme problem, som de har i Over Jerstal, Bevtoft, Sommersted og Oksenvad - i midtlands-sognene. Vi er mange ældre og vi vil gerne have flere mennesker ind i de huse, der kommer til salg herude. Vi vil også gerne have del i dem, der skal arbejde på Flyvestationen i Skrydstrup, siger han.

Derfor vil Landdistriktsrådet også arbejde på, at der kommer seniorboliger til Nustrup.

- Vi kan mærke, at der er en efterspørgsel, siger Jens Seeberg.

Lørdagen byder på et tætpakket program, som kommer til at byde på alt det bedste, som Nustrup har at byde på - udover det åbenlyse, når man kommer kørende; en natur som man på en forårsdag kan tage pusten fra de fleste.

Oplevelserne

Den åbne landsby inviterer indenfor allerede fra klokken ni, hvor sognepræst Christian Munch byder indenfor til en fremvisning af kirken - krydret med kaffe og rundstykker.

Og når kaffen er drukket, så kan man ellers bruge dagen på alt fra at spise popcorn og pandekager sammen med spejderne, kigge på og sidde i lastbiler og traktorer. Hvis man er til veteranbiler, så kan man kigge forbi Brdr. Simonsen, hvor man ikke kun kan se Simonsens egne veteranbiler:

- Jeg ved, at han også har inviteret nogle af de klubber, som han kender, siger Jens Seeberg.

Lokale erhvervsdrivende vil også kigge forbi med deres maskiner. Man kan også hilse på en økologisk gris eller tage et hvil i klubhuset, hvor der også vil være være kaffe, kage og sang.

Landsbyens 700 meter lange nye MTB-bane, som de lokale har samarbejdet om at lave - blandt andet med midler fra Landdistriktsrådet - skal også indvies. Det er klokken 15.

Jens Seeberg er formand for Landdistriktsrådet for Gabøl og Nustrup. Han glæder sig over, at det endelig er muligt at invitere indenfor til åben landsby. Det er tredje gang, at landsbyen har været i gang med at planlægge det store arrangement. I både 2020 og 2021 satte corona en stopper for alt det planlagte. Foto: Stine Hygum

Det er ikke alt - man kan også besøge forsamlingsgården - eller byens børnehave.

- Vi er mange ældre herude. Vi vil gerne have flere børnefamilier til byen, så vi fortsat kan blive ved med at have en skole og en børnehave, siger Jens Seeberg.

Annonce

Mødestederne

Selvom landsbyen ikke længere har en købmand, så oplever borgerne i Nustrup det, ifølge Jens Seeberg, ikke som et problem fordi de skal køre efter dagligvarer:

- Det finder man ud af - og de fleste handler, når de kører hjem fra arbejde. Men vi mangler købmanden som vores mødested. Det er derfor, at det er så vigtigt for os, at vi har andre måder at mødes på - i vores foreninger og i forsamlingsgården, siger Jens Seeberg.

I Nustrup er håbet, at der kommer et par hundrede til Nustrup på lørdag:

- Vi håber, at der kommer nogle folk og opdager, at vi er levende her i Nustrup, siger Jens Seeberg.

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Familiespejderdag med Vojens Rune Gruppen

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Annonce
Midtsyd

Sofari hos Solbakken Økologi

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Det er Rat Godt: Ny køreskole er åbnet i Agerskov - åbner snart i Haderslev

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Midtsyd

Klumme: Den kære ungdom

Midtsyd

Fanget på overvågningen: I løbet af natten blev transportfirma lænset for 1000 træpaller

Ugeavisen Haderslev

Forårskoncert med Vojenskoret

Midtsyd

Tønder Kommune fortsætter positiv udvikling: Antallet af sygedage hos ansatte falder

Midtsyd

Tidligere elev har lånt sal på Musik & Teater Højskole til støttekoncert for Ukraine

Ugeavisen Haderslev

Vedsted Ringriderfest i august

Midtsyd

63 kilometer på cykel hver vej: Nu fylder Kaj snart 80

Annonce