Annonce
Midtsyd

Karina fra Agerskov efter ulykke: - Det er vigtigt at kunne spejle sig i andre

Karina Hulemose fra Agerskov kom til skade under et besøg i et legeland for fire år siden. Sidenhen har hendes liv været præget af blandt andet søvnproblemer, lysfølsomhed og kronisk hovedpine. Privatfoto
Et nyt digitalt univers skal hjælpe unge med handicap videre i livet. Karina Hulemose fra Agerskov, der selv kom slemt til skade under et besøg i et legeland for fire år siden, har været med til at udvikle det.

AGERSKOV: Alt for mange unge med handicap oplever udfordringer med en lang række ting, som andre mennesker tager for givet. Det er svært at finde en kæreste, at begynde på en uddannelse, og at håndtere en ny og skadet krop efter en ulykke eller sygdom.

Et nyt digitalt univers rækker nu en hjælpende hånd ud til den gruppe af unge.

Annonce

Et liv med senfølger

40-årige Karina Hulemose fra Agerskov har erfaret på egen krop, hvad det vil sige at leve med senfølger efter en ulykke. Sammen med 14 andre har hun bidraget til, hvilke emner og informationer det digitale univers skal indeholde.

- Jeg kom alvorligt til skade i ulykke for nogle år siden i et legeland. Det, der startede som et hovedtraume, er nu endt i en førtidspension. Tilbage sidder jeg stadig efter mange år med masser af ubesvarede spørgsmål omkring det at være ulykkesskadet, og hvad det giver af problemer i forhold til familie, hukommelse og meget andet. Det ved jeg, at mange andre yngre med skader også oplever, og det er trist, at vi skal stå alene med det, siger Karina.


Tilbage sidder jeg stadig efter mange år med masser af ubesvarede spørgsmål omkring det at være ulykkesskadet, og hvad det giver af problemer i forhold til familie, hukommelse og meget andet. Det ved jeg, at mange andre yngre med skader også oplever, og det er trist, at vi skal stå alene med det.

Karina Hulemose


- Med den nye digitale platform fra Ulykkespatientforeningen tror jeg, at unge med sygdom og handicap kan finde værktøjer og inspiration til at komme videre i deres uddannelse eller arbejdsliv på en eller anden måde. Det er vigtigt, at man kan spejle sig i andre i samme situation, tilføjer Karina.

Fakta

Flere end 3.300 danskere kommer hvert år til skade i trafikken. Unge er klart overrepræsenteret i ulykkesstatistikken, og der er langt flere alvorlige personskader blandt unge trafikanter end for de ældre (Vejdirektoratet, 2008-2017).

Projektet er drevet af UlykkesPatientForeningen, og det er støttet af Offerfonden, Jascha Fonden, Louis Petersens Legat, Grosserer Oscar Jensen og Hustrus Legat, Civilingeniør H. C. Bechgaard og hustru Ella Mary Bechgaards Fond & Otto og Gerda Bings Mindelegat.

Annonce

Det digitale univers

På Ulykkespatientforeningens nye digitale univers for unge, www.ulykkespatient.dk/ung, bliver de unge mødt af forskellige podcast, webinarer og artikler, der alle tager udgangspunkt i det at være ung og handicappet. Tilbuddet er gratis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Uddannelseskonsulent: - Op på hesten igen

Annonce