Annonce
Midtsyd

Ny bog fortæller historien om Gram Slot

Fredag blev den nye bog, "Gram Slot", præsenteret ved et pressemøde på slottet. Fra venstre ses Sanne og Svend Brodersen, der driver slottet, forfatteren Birthe Lauritsen samt Hanne og Jens Eriksen, der har taget billeder til bogen. Foto: Jacob Schultz
Den nordjyske journalist og forfatter Birthe Lauritsen har skrevet bogen ”Gram Slot”, der over 252 sider fortæller hele slottets historie. Bogen udkommer i dag.
Annonce

Gram: En ny bog om Gram Slot udkommer i dag lørdag.

Bag værket, der bærer slottets navn som titel, står journalisten og forfatteren Birthe Lauritsen. Over 252 sider fortæller hun historien om slottet, der i 1231 blev skrevet ind i danmarkshistorien af Valdemar Sejr.

I dag – godt 800 år senere – drives slottet af Sanne og Svend Brodersen. Parret står i spidsen for et stort økologisk landbrug og en stribe kulturtilbud i de bygninger, der engang var fyldt med korn, heste og køer.

Bogen, der udkommer på Puella’s Edition, blev præsenteret på et pressemøde på Gram Slot i går.

Den nordjyske journalist og forfatter Birthe Lauritsen har skrevet bogen om slottet i Gram. Foto: Jacob Schultz
Annonce

En spændende historie

- Jeg har skrevet bogen, fordi jeg synes, at historien om Gram Slot er rigtig spændende, og fordi jeg ikke synes, at der findes så meget litteratur om slottet. Derfor kontaktede jeg i begyndelsen af 2017 Sanne og Svend Brodersen for at høre, hvad de syntes om idéen, fortalte Birthe Lauritsen, der bor i Nordjylland.

Svend Brodersen var dog ikke så nem at overtale. I hvert fald ikke i første omgang.

- Vi får en del henvendelser om lignende projekter og har egentlig holdt lidt lav profil på det område. Men så læste vi nogle af Birthes bøger, og da vi så, hvilken kvalitet de rummede, fandt vi ud af, at hun var den helt rigtige til opgaven. Hun har fundet nogle spændende, nye vinkler, og jeg synes, at hun giver det rette billede af Gram Slot, sagde Svend Brodersen.

- For mig har det også været vigtigt at vise, at man kan flytte sig fra A til B. At det kan lade sig gøre, hvis man arbejder for det. Man kan godt have ambitioner om at drive et økologisk landbrug, men det er også vigtigt, at man kan vise, at det er realistisk at drive det, at have det sjovt med det og også tjene penge på det, tilføjede han.

Birthe Lauritsen har løbende arbejdet med materialet, og i det tidlige forår gav Sanne og Svend Brodersen så deres endelige tilsagn.

- Vi synes, at det er blevet en rigtig god bog. Den er gennemresearchet, og vi er meget stolte af den, sagde Sanne Brodersen.

Annonce

Rigt illustreret

En del af billederne i bogen er taget af de internationalt anerkendte fotografer Hanne og Jens Eriksen, der bor i Gråsten. Parret vendte for nogle år siden hjem til Danmark efter at have boet 30 år i Oman i Mellemøsten. Her havde de på et tidspunkt lært Birthe Lauritsen at kende, mens hun opholdt sig i landet.

Parterne har siden holdt kontakten ved lige, og på et tidspunkt spurgte Birthe Lauritsen, om Hanne og Jens Eriksen ville levere udendørs billeder til bogen.

- Jeg var slet ikke i tvivl om, at de var de rette til opgaven, sagde hun.

- Og det har været fantastisk. Vi arbejder meget som naturfotografer, og det har især været en fornøjelse at iagttage det insekt- og fugleliv, der er så rigt her i området, netop fordi der er tale om et økologisk landbrug, lød det fra Jens Eriksen.

”Gram Slot” kommer til salg i danske boghandler, og den kan også købes, når Gram Slot inviterer til julemarked i weekenderne den 16.-17. og 23.-24. november. Her vil Birthe Lauritsen og Sanne og Svend Brodersen sidde klar til at signere bøgerne.

Bogen "Gram Slot" udgives på Puella's Edition og er på 252 sider. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Annonce