Annonce
Midtsyd

Ny nedlukning rammer også Gram Slotskro: - Vi har fået rigtig mange afbestillinger

Carsten og Marianne Schrøder har drevet Gram Slotskro siden 2001 - og det fortsætter de med. Det kan hverken en finanskrise eller corona sætte en stopper for. Arkivfoto: Thomas Holl
Efter nogle gode sommer- og efterårsmåneder, må Gram Slotskro nu igen leve med en ordrebog fuld af afbestillinger.
Annonce

GRAM: - Jeg er ved at være så træt af 2020.

Så kort kan det siges, når man er restauratør i en coronatid.

For selvom Marianne Schrøder fra Gram Slotskro også kan takke pandemien for, at kroen kan se tilbage på en helt usædvanlig god sommer og et lige så travlt efterår, så kan det på ingen måde udligne den manglende indtjening, som især foråret var præget af.

- Selvom der var godt gang i take-away´en under den otte uger lange nedlukning, så kan det jo slet ikke måle sig med det, vi plejer at omsætte for på denne tid af året. At danskerne har holdt ferie herhjemme, gav os en super sommer, og det har faktisk strakt sig helt til over efteråret. Men den nye nedlukning rammer os så hårdt igen, siger Marianne Schrøder, som har gæster fra hele landet.


Vi er fortrøstningsfulde i forhold til, at det store sorte hul er blevet mindre, men vi er langt fra at indhente den indtjening, som vi har mistet her i 2020.

Marianne Schrøder


- Blandt andet har flere kommuner afbestilt deres reservationer, uddyber Marianne Schrøder, som sammen med sin bedre halvdel, Carsten, driver slotskroen med ti fuldtidsansatte, samt en håndfuld ansatte, der er sendt på fordeling.

Annonce

Arbejder i døgndrift

- Vi er fortrøstningsfulde i forhold til, at det store sorte hul er blevet mindre, men vi er langt fra at indhente den indtjening, som vi har mistet her i 2020. Carsten og jeg arbejder jo nærmest i døgndrift, for det bliver vi nødt til for at få det til at løbe rundt, siger Marianne Schrøder, som ikke tør gisne om, hvad fremtiden bringer.

- Kommer vi til at skulle fyre folk? Jeg ved det ikke. Godt nok er vaccinen på vej, men jeg kan være bekymret for, om danskerne ikke fortsat vil være forbeholdne overfor at gå ud. Og kommer vaccinen nu til at virke? Jeg gør mig selv tanker som dette, så jeg har fuld forståelse for, at folk er forsigtige, tilføjer Marianne Schrøder, som trods alt har bevaret sit gode humør.

- Coronakrise eller ej – vi skal jo se positivt på tilværelsen. Vi har da også overlevet en finanskrise, så der skal mere til for at vælte os af pinden. Og fortsætter danskerne med at holde ferie herhjemme – i hvert fald de næste par år - så gjorde det da heller ikke noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Året der gik

Midtsyd

Året der gik

Annonce