Annonce
Midtsyd

Ny udsigtsplads: Forum Vojens arbejder videre med grønnere bymidte

Borgerforeningen Forum Vojens ønsker at etablere en udsigtsplads på det grønne område mellem supermarkedet Lidl og hovedgaden i Vojens.- Vi har som et midlertidigt forsøg fået kommunen til at opstille bænke på området. Hvis de bliver brugt, vil vi lave en pænere, permanent løsning, siger Karl Posselt, der er formand for foreningen. Privatfoto
Borgerforeningen vil etablere en udsigtsplads mellem supermarkedet Lidl og hovedgaden i Vojens.

Vojens: I 2017 offentliggjorde borgerforeningen Forum Vojens en masterplan, som rummede forslag til, hvordan man kan skabe en rekreativ og grønnere bymidte i Vojens.

Et af forslagene var etableringen af en udsigtsplads på det grønne område mellem supermarkedet Lidl og hovedgaden i Vojens. Man ønsker at skabe et areal, hvor der er udsigt til handelslivet og den færden, der findes centralt i Vojens’ bymidte.

Lige nu forsøger Forum Vojens at finde ud af, om der er opbakning til en sådan plads.

Annonce

- Vi har som et midlertidigt forsøg fået kommunen til at opstille bænke på området. Vi forestiller os, at stedet er velegnet til et hvil på indkøbsturen eller til at betragte byens liv, hvor trafikken er livligst. Hvis bænkene bliver brugt, vil vi lave en pænere, permanent løsning, siger Karl Posselt, der er formand for Forum Vojens.

Borgerforeningen har derfor bedt borgerne give deres mening til kende på Facebook. Godt et døgn efter, at opslaget kom på, havde flere end 230 brugere liket det.

Udskudt på grund af corona

Egentlig skulle bænkene have været stillet op i foråret, men på grund af corona-epidemien måtte man udskyde projektet. Er der stemning for at skabe en udsigtsplads på stedet, vil etableringen ske til foråret, oplyser Karl Posselt.

- Det kan for eksempel være i form af en slangebænk, og måske skal der også plantes en hæk eller opstilles et stakit, siger han.

Hvis der er stemning for at skabe en udsigtsplads på det grønne område, vil etableringen ske til foråret,lyder det fra Karl Posselt. Arkivfoto

Etableringen af udsigtspladsen er som nævnt blot et af flere projektforslag, som Forum Vojens har arbejdet med siden offentliggørelsen af masterplanen for tre år siden.

For at skabe en mere tryg oplevelsesport i jernbaneviadukten udskiftede man for halvandet år siden fire gamle lysstofrør med 36 LED-lamper, der kan lyse i alle regnbuens farver.

Desuden bliver nogle af de nødlidende træer ved Østergadecentret fjernet og erstattet af andre ting, der vil gøre området grønnere og give plads til ophold for både børn og voksne. Og senere i år vil der blive taget hul på en forskønnelse af banegårdspladsen i Vojens.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Fest og dans: Vennekredsen tog på hotel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Kom til åben have i Toftlund

Midtsyd

Klumme: Hvem er din ekspert?

Annonce