Annonce
Midtsyd

Nyt gå-tilbud i Gram: Gerda tager rollatorbanden med ud i det blå

Sonja Fog (til venstre), Bodil Holst og Inger Mærsk er klar til at indtage den smukke natur i Gram sammen med bevægelseskonsulent Gerda Feddern (nummer to fra venstre). Foto: Mette Henriksen
Tirsdag den 28. maj starter Rollatorgang op i Højmarken med bevægelseskonsulent Gerda Feddern.
Annonce

- Jeg bliver nødt til at tænke i nye baner, og mange her i Gram går med rollator. Det handler om at få gang i noget bevægelse og noget glæde. Og på sigt kan man blive mere selvhjulpen, og måske deltage i andre idrætsaktiviteter som gymnastik eller krolf.

Sådan siger bevægelseskonsulent i Bevæg dig for Livet, Gerda Feddern fra Gram Sundhedscenter. Hendes mantra er, at alle har ret til en god krop, hvor led og muskler fungerer bedst muligt. Og så styrker det selvværdet.

Og det er netop glæden og fællesskabet, som 75-årige Sonja Fog fra Gram håber på at få ind i sit liv igen, når hun sammen med et hold andre +60'ere fra området ruller ud på sin første tur.

For skæbnen har været hård ved Sonja Fog de seneste år, og det er gået ud over livsglæden.

- I løbet af tre år har jeg mistet min mand, min søster og nu også min datter. Jeg har også været alvorlig syg, men det er intet i forhold til, at jeg har mistet mine kære, fortæller Sonja Fog sorgbetynget.

- Jeg har boet i Gram hele mit liv. Først i eget hus sammen med mand og børn og nu her på Højmarken. Her er rart, og vi naboer hilser da også pænt på hinanden, men den store kontaktflade er det endnu ikke blevet til. Det håber jeg, at de ugentlige ture sammen med andre beboere her fra området kan ændre på.

Annonce

Motion og fællesskab på recept

De mange års arbejde med sundhedsfremme har lært Gerda Feddern, at venskaber og social kontakt betyder meget i forbindelse med deltagelse i sport eller motion. Også i aldersgruppen 60+ er det især kombinationen af de to ting, der gør hele forskellen.

- Mange af disse borgere vil af sundhedsmæssige grunde have svært ved at motionere og snakke samtidig – det er lidt enten eller. Så når vi har været ude at røre os, er det meningen, at vi skal slutte af med en kop kaffe efterfølgende. Så skal der hygges, snakkes og i bedste tilfælde knyttes bånd og nye venskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce