Annonce
Midtsyd

Nyt værested i stationsbygningen: Vojens-unge kommer ind i varmen

I flere år har Patrick Nielsen (tv.) og Daniel Lund fra Vojens sparket dæk på Banegårdspladsen sammen med vennerne. Nu får de snart deres eget værested inde i DSB-bygningen. Foto: Mette Henriksen
Et værested for Vojens' ”ældre” unge åbner døren i den ene del af DSB-bygningen til september.
Annonce

VOJENS: Meget er stadig på tegnebrættet i forhold til de praktiske ting omkring det nye værested, som Haderslev Kommune regner med at have klar til september til en gruppe unge fra Vojens. De unge har de seneste år i mangel af bedre holdt til på Banegårdspladsen i vind og vejr.

Det var formanden for den borgerlige fællesgruppe, Allan Emiliussen (V) og hans byrådskollega Preben Holmberg (V), der gik i dialog med gruppen sidste år, efter at de unge i en artikel i JydskeVestkysten havde udtalt sig om, at der mangler tilbud for de unge i byen, som ikke er til sport, bevægelse og musik, men til biler og værksteder.

Nu er aftalen mellem Haderslev Kommune og KFUM's Sociale Arbejde, der har lejet hele DSB-bygningen, og som netop har åbnet genbrugsbutikken Genbrugt i den ene del af bygningen, kommet på plads. Organisationen har fra start haft et ønske om, at andre lokale aktører flytter ind i stationens resterende kvadratmeter.

- Det her er en rigtig god historie om et spændende projekt med jer unge. Faktisk er det så unikt, at DSB-ledelsen allerede har meldt sin ankomst til den officielle indvielse. Henning Riistofte, børne- og ungechef
Annonce

Rollemodeller

Optursstemningen var da heller ikke til at tage fejl af, da repræsentanter fra kommunen og de lokale samarbejdspartnere, Bo Vesterbye, skoleleder 10. ved Kløften, og kommunens hotspotchef Hassan Najem, forleden tog et kig på de nye faciliteter sammen med de unge.

- Vi ved alle sammen, at det ikke altid er nemt at være ung. Man kan hurtigt komme til at lave lidt ballade, når man keder sig, og her kan I gå ind og være rigtig gode rollemodeller. Kommunen er klar med et tilbud om et mentorkursus eller lignende, så I bliver klædt godt på til opgaven, sagde børne- og ungechef, Henning Riistofte.

- Det her er en rigtig god historie om et spændende projekt med jer unge. Faktisk er det så unikt, at DSB-ledelsen allerede har meldt sin ankomst til den officielle indvielse, tilføjede ungechefen.

- Det er vigtigt, at det her ikke forstås som et kommunalt projekt, men som et samarbejde mellem jer unge og kommunen, lød opfordringen fra hotspotchef Hassan Najem, og det var noget, som de to tilstedeværende Vojens-gutter, Daniel Lund og Patrick Nielsen, var mere end med på. De glæder sig nemlig ikke kun til at få tag over hovedet, når de fremover mødes med vennerne, men også til nye udfordringer på det personlige plan.

Annonce

Overvældende

- Det er overvældende og meget mere, end vi havde turdet håbe på. Vi troede faktisk, at vi selv skulle ud at finde møbler og sætte lokalet i stand, men nu bliver det mere et samarbejde med kommunen, som både hjælper med indretningen og renoveringen og samtidig stiller med frivillige, som skal have det overordnede ansvar for stedet. Det vil vi nemlig helst ikke stå selv med, sagde Patrick Nielsen, mens Daniel Lund tilføjede:

- Jeg synes, det er vildt fedt og spændende. Ikke nok med, at vi får vores eget værested - vi får også et mentorkursus, så vi kan være noget for andre unge. Det er virkelig noget, jeg ser frem til.

Værestedet

Organisationen KFUM ´s Sociale Arbejde har lejet hele DSB-bygningen og har netop åbnet genbrugsbutikken, Genbrugt, i den ene del. Haderslev Kommune har afsat penge fra strukturfonden til istandsættelse og indretningen af værestedet, som flytter ind i den anden del af bygningen. Kommuen vil samtidig være med til at dække husets fællesudgifter, og stiller med frivillige tovholdere.

Værestedet henvender sig til unge fra Vojens fra 16 år og opefter, det forventes åbnet til september, og det vil blive indrettet med tekøkken og forskellige aktiviteter som bordtennis og bordfodbold. Der er også planer om et samarbejde med Ungdomsskolens værkstedsfaciliteter på Tingvejen i Vojens.

Et godt unge-projekt og en rigtig god historie: Der var ren optursstemning, da Vojens-gutterne Patrick Nielsen (tv.) og Daniel Lund forleden besigtigede det kommende værested i DSB-bygningen sammen med byrådskollegaerne Preben Holmberg og Allan Emiliussen fra Venstre, børne- og ungechef Henning Riistofte, Bo Vesterbye, skoleleder 10. ved Kløften, samt hotspotchef Hassan Najem. Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Nye medlemmer i Rotary Toftlund

Midtsyd

Teater i Toftlund: "Det ensomme hjerte"

Midtsyd

Støttevandring for camino

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Annonce